2018 EBA E-Kurs dersleri ne zaman başlıyor? Net tarih...

EBA kurs ders başlama tarihi vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor. EBA giriş ekranı üzerinden sisteme ulaşılabiliyor. EBA kursları ne zaman başlıyor? EBA sistemine giriş için öğrencilerin şifrelerini bilmeleri gerekiyor. EBA giriş şifresi nereden alınır sorusunun cevabı ve merak ettiğiniz birçok bilgiyi sizler için derledik.

 2018 EBA E-Kurs dersleri ne zaman başlıyor? Net tarih...
2018 EBA E-Kurs dersleri ne zaman başlıyor? Net tarih...
GİRİŞ 31.01.2018 09:48 GÜNCELLEME 31.01.2018 09:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

EBA, öğrencilerin derslerine yönelik zengin içerikler sunar. Dergi, film, görsel, ders kitabı gibi birçok içeriğe ulaşılabilir. Bunun dışında kurslara kayıt yapılarak dersler konusunda tekrarlar sağlanabilir. Öğrenci hem okulda hem de okul dışında öğrenme süreçlerini devam ettirirler. EBA ile öğretmenler öğrencilerine alıştırmalar, ödevler vererek bunların takibini yapabilirler. Öğrenciler de ödevlerini takvim üzerinden takip ederek, ne zaman teslim edileceği bilgisine ulaşabilirler. İşte EBA E-Kurs dersleri başla tarihi ve detayları...

EBA KURS KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

EBA kurs kayıtları için başvurular 7 – 18 Şubat 2018 tarihleri arsında yapılacak ve ikinci dönem dersleri 3 Mart’ta başlayacak. Onun haricinde yaz dönemi kurslarının başvuruları 18 – 24 Haziran 2018 tarihleri arasına alınacak ve dersler 2 Temmuz’da başlayacak.

KURSLARA ÖĞRENCİ/KURSİYER BAŞVURU ŞARTLARI

1. Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

2. Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

3. Açık öğretim öğrencileri, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince e-kurs modülünden verilecek e-kurs şifresi ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek şekilde başvurularını gerçekleştirir.

4. Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

5. Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

6. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve sisteme başvuru yapan öğretmenler arasından devam etmek istedikleri kurslara tercihte bulunarak başvuru yapar.

7. Resmî örgün eğitim kurumu öğrencileri aldıkları eba şifresi ile kurs başvurusu yapabilir, eba ders içeriklerinden yararlanabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

EBA'NIN AMACI NEDİR?

Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

YORUMLAR 1
  • NECLA 5 yıl önce Şikayet Et
    haberlerin doğru olduğunu bilemiyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir