Bu sene TEOG sınavı yapılacak mı? TEOG geri geldi mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliği bugün resmi gazetede yayımladı. Yayımlanan yönergeye göre TEOG sınavı ile ilgili yeni karar verildi. Peki Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz TEOG hakkında neler dedi?

Bu sene TEOG sınavı yapılacak mı? TEOG geri geldi mi?
Bu sene TEOG sınavı yapılacak mı? TEOG geri geldi mi?
GİRİŞ 22.02.2018 15:26 GÜNCELLEME 22.02.2018 15:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bu yıl ilk defa ortaöğretimden liseye geçişte uygulanacak olan merkezi sınav sistemi TEOG, Resmi Gazete’de yayımlanan yönergeye göre bazı değişiklikler yapıldı. Bunun üzerine yönergede yer alan  ‘nakil’ ve ‘geçişler’ ile ilgili madde kafaları karıştırdı. Kafaların karışmasına sebep olan madde de ise; ‘Geçiçi Madde 9’ da, “Yönetmelikte yer alan yerleştirme, nakil ve geçişlere ilişkin hükümler, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren ortaokul ile imam hatip ortaokullarının 8’inci sınıfını tamamlayıp ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencileri kapsar” ifadeleri yer alıyor. Peki bu yıl TEOG sınavı yapılacak mı? TEOG sınavı geri geldi mi?

BU YIL TEOG SINAVI YAPILACAK MI?

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen bilgiye göre bu yıl TEOG sınavıyapılmayacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ve değiştirilen yönetmelikte yer alan nakil ve geçişlerle ilgili madde doğal olarak 2018-2019 eğitim yılında uygulanacak. Çünkü yeni sisteme göre nakil ve geçişler, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başında yapılacak.

MEB MÜSTEŞARI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ!

Milli Eğitim Bakanlığı  Müsteşarı Yusuf Tekin, ortada yer alan karışıklıklardan ötürü açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Yusuf Tekin, "Ortaöğretim yönetmeliğindeki değişiklik yayımlandı. Gene okuma yazma bilmeyenler yanlış yorumlarla kafa karıştırıyor. Hep kötü niyetten kaynaklanıyor. Düzeltme gereği hissettim. Yönetmelik şu an 8. sınıfta okuyup 9. sınıfa yerleşecek bütün öğrencileri kapsıyor. Geçici madde ise nakil ve geçişleri düzenliyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılında 9. sınıfa başlayan öğrencilerin nakil ve geçişleri. Yani eski öğrenciler eski hükümlere göre nakil yaptıracaklar demek. Daha açık yazayım: Yanlış arayanlar okuma yazma bilmiyor. Herhangi bir yanlışlık yok. Açıklamak istedim. Herkese hayırlı olsun’’. dedi. Buna göre  nakil ve geçişlerle yer alan ilgili maddenin şu anda 8’inci sınıfta okuyup 9’uncu sınıfa geçecek öğrencileri kapsadığını söyleyerek, eski sistemle liselere yerleşen öğrencilerin eski yönetmelik hükümlerine göre nakil yapacağını belirtti. 

YORUMLAR 7
  • Nergis 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah be! Yeni sistem çok daha zor. TEOG geri gelmeliii
    Cevapla
  • berfin 6 yıl önce Şikayet Et
    teog geri gelmeli
    Cevapla
  • fırat 6 yıl önce Şikayet Et
    teog geri gelmeli
    Cevapla
  • merajklı 6 yıl önce Şikayet Et
    seneye olacak mı
    Cevapla
  • Aleyna 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim istediğim okul 436 puan fakat lgs olursa bu okul adrese dayalı olacak yani bu okula evi yakın olanlar gidecek burada 450 alman lazım altında olan alırsan mesleğe gideceksin bence teog geri gelmeli ya da 400 üstü tüm okullar puanla alsın
    Cevapla
  • bon amcan 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen esra kumsal umarım ben deeeeeeee
    Cevapla
  • esra kumsal 6 yıl önce Şikayet Et
    umarım 500 puan çıkarırsın canısı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı