Türkçe Öğretim Portali 6 kıtadan 159 ülkeye ulaştı

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) Türk dilini ve Türk kültürünü dünyanın dört bir yanına taşımak amacı ile kurduğu ''Türkçe Öğretim Portali'' bir yılda 6 kıtadan ve 159 ülkeden 100 bin kişiye ulaştı.

Türkçe Öğretim Portali 6 kıtadan 159 ülkeye ulaştı
Türkçe Öğretim Portali 6 kıtadan 159 ülkeye ulaştı
GİRİŞ 22.02.2018 14:46 GÜNCELLEME 22.02.2018 14:46

''Türkçe Öğretim Portali'' ile elde edilen bu başarıyı duyurmak ve portalin tanıtımını yapmak için düzenlenen tanıtım toplantısı Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in katılımları ile Ankara’da yapıldı.

Toplantıda, Türkçemizi öğreterek kardeşlik ilişkisi geliştirdiğimiz yüz binlerce insan olduğunu söyleyen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 'Dünyanın her yerinde ayak izlerimiz var' dedi. YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş de kullanıcı sayısının her geçen gün arttığını vurgulayarak ''Türkçe Öğrenim Portali ile 100 bin kişiye ulaştık bu 100 bin kişinin Türkiye ile irtibatını artırması demek. Hedefimiz 5 milyon kullanıcı. Bu eser değerli Yunus Emre çalışanlarının eseridir'' dedi. 

Türkçe Öğretim Portali ile dünyada Türkçe öğrenenlerin sayısı her geçen gün daha da artıyor. Sadece bir yılda Türkçe Öğretim Portali ’ne başvuranların sayısı 100 bini buldu. Türk dilini ve kültürünü dünyanın dört bir yanında tanıtma hedefiyle Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) kurduğu portal ile bir yılda ulaşılan hedefleri anlatmak üzere 21 Şubat Çarşamba günü Ankara’da, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in katılımları ile tanıtım toplantısı düzenlendi.

''YEE, TÜRKİYE'DEN YUMUŞAK GÜCÜDÜR''

Toplantıdaki konuşmasında dilin insanoğluna bahşedilmiş en önemli nimetlerden biri olduğuna değinen Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Biz Türkçeyi gönülden konuşabilen bir milletiz. Bizim dilimizin dünyada bu şekilde gelişiyor olması irfan medeniyetinin de geliştiğinin göstergesidir” dedi. Yeni Türkiye’nin yumuşak güçlerinden birisinin de Yunus Emre Enstitüsü olduğunu vurgulayan Bakan Kurtulmuş “Dünyanın her yerinde Yunus Emre Enstitüsü gibi kurumlarımızla Türkiye’nin gücünü ve dostluğunu pekiştiriyoruz”diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Dünyanın dört bir yanında ayak izlerimiz ve kardeşlik ilişkisi geliştirdiğimiz 100 milyonlarca insan var. Ama biz daha ileriye gitmek için gayret sarf edeceğiz. Dünyanın her yerinde Türkçemizi gönül köprümüzün bir aracı olarak yeniden canlandıracağız” dedi.

''HEDEFİMİZ 5 MİLYON KİŞİYE ULAŞMAK''

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ise tanıtım toplantısındaki konuşmasında Şubat 2017’de yayına başlayan ve ilk yılını tamamlayan portalin 159 ülkeden yaklaşık 100 bin kullanıcıya ulaştığını ve bu sayının her gün arttığını vurgulayarak şunları söyledi: “Biz Türkiye’nin dilimiz aracılığıyla bilinirliğini artırmak için çalışıyoruz. Bunu yaparken Sayın Cumhurbaşkanımız dilimizi öğretirken bir ücret alınmamasını istedi. Biz bunu emir kabul ettik ve Türkçe kurslarımızdan ücret almamaya başladık. 100 bin kişiye ulaştık. Hedefimiz 5 milyon. Çünkü bu vesile ile 100 bin kişi sadece Türkçe öğrenmiyor, Türkiye ile de irtibatını arttırıyor. Bu eser değerli Yunus Emre Enstitüsü çalışanlarının eseridir.”

Toplantının sonunda, Türkçe Öğretim Portali’nde en yüksek puanı alan Kosova’dan Bleda Aljimoviç ve Mısır’dan Maide İbrahim El Said’e tablet bilgisayar hediye edildi. Bir ödül de Hayat Reyhanlı’da doktorluk yapan Hüseyin Elgarib’e verildi. Törende Elgarib’in Türkiye’yi ve Türkçeyi ne kadar sevdiğini anlatan videolu mesajı da paylaşıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!