2018 BİLSEM sınav sonucu öğrenme sayfası! (grup tarama sonuçları)

6 Ocak - 4 Mart tarihleri arasından düzenlenen 2018 BİLSEM sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Binlerce kişinin girdiği MEB tarafından yapılan BİLSEM sınavı sonuç ekranı erişime açıldı mı? İşte Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sınav sonucu ile ilgili son dakika gelişmeler

GİRİŞ 17.03.2018 09:00 GÜNCELLEME 17.03.2018 14:33
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

2018 senesi itibariyle üstün yetenekli öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmeleri için girdiği BİLSEM sınav sonuç tarihi için heyecan dorukta. MEB tarafından 6 Ocak - 4 Mart tarihleri arasından düzenlenen ve binlerce öğrencinin katıldığı Bilim ve Sanat Merkezleri yani BİLSEM sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Geçtiğimiz sene Mart ayında belli olan i BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte 2018 BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezleri) sınav sonuçları açıklanma tarihi...

2018 BİLSEM SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

BİLSEM öğrenci seçme işlemi 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik tablet bilgisayarlarla grup tarama uygulaması, grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrencilerin yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınarak başarılı olan öğrenciler, yetenek alanlarına göre kendisine bildirilen tarih ve saatte bireysel değerlendirmeye alınacak. 6 Ocak'ta başlayan BİLSEM sınavlarına katılan öğrencilerin velileri sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı. MEB'in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, grup tarama sonuçları 9 Mart 2018 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden ilan eedilecek.

Grup tarama sonuçlarına itiraz 12-16 Mart 2018 tarihlerinde edilebilecek. İtirazların değerlendirilmesi 19-30 Mart tarihleri arasında değerlendirilecek.

BİLSEM SINAV SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MEB'in düzenlediği BİLSEM sınav sonuçlarını yukarıdaki bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz. Şuan için sınav sonucu açıklamamasına karşın MEB tarafından 2018 BİLSEM sonucu Mart ayında açıklanacak.

SINAV İTİRAZLARI

Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulama sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 5 (beş) iş günü içinde öğrenci velisi tarafından http://esinav.meb.gov.tr/ adresinden
yapılacaktır. Grup tarama uygulaması sonuçlarına ilişkin itirazlar değerlendirildikten sonra yine aynı sistem üzerinden veliye bilgilendirme yapılacaktır.

2018 BİLSEM TAKVİMİ

12‐16 Mart 2018 Bilsem tablet grup tarama testlerine itiraz başvurularının yapılması.
27 Mart 2018 BİLSEM 2018 Bireysel değerlendirme randevu bilgilerinin e-okul sisteminden açıklanması.
02 Nisan - 08 Haziran 2018 tarihleri aralığında değerlendirme görüşmeleri
20 Haziran 2018 tarihinde Bilim ve sanat merkezlerine yerleştirme sonuçlarının e-okul sisteminden açıklanması
21‐27 Haziran 2018 Bilsem bireysel değerlendirmeye ilişkin itirazlar
16 Temmuz‐31 Ağustos 2018 tarihleri arasında Bilsem kayıtlarının yapılması.

2018 Okullar ne zaman kapanacak? (MEB) Yaz tatili kısalacak mı?

BİLSEM SINAVINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR? SİSTEM DEĞİŞTİ!

Bilim ve sanat merkezleri’ne başvuru şartları her yıl Bakanlık tarafından yenilenmektedir. 2017-2018 eğitim öğretim yılında önceki yıllardan farklı olarak ilkokul 1, 2 ve 3. Sınıf öğrencileri için başvurular açıldı. 4. Sınıf seviyesi grup tarama kapsamına alınmadı.

Ayrıca,  BİLSEM 2018’de 1., 2. ve 3. sınıflardaki her veli, 50 TL sınav ücretini bildirilen banka hesap numaralarına yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebildi. Önceki yıllarda öğrenciler, sadece sınıf öğretmeni tarafından doldurulan, öğrencinin akranlarından üstün performans gösterdiğine işaret eden gözlem formuyla başvuruya hak kazanabiliyordu. Veli talepleri öncelik arz etmiyordu. 2018’de yenilenen şartlarla BİLSEM’lere bireysel başvuru yapabilmenin yolu açıldı.

BİLSEM NEDİR?

YORUMLAR 30
  • irem 5 yıl önce Şikayet Et
    degerlendirme sonucları ne zaman acıklanacak
    Cevapla
  • nihal 5 yıl önce Şikayet Et
    bilsem aciklandimi benmi bakamiyorum acaba
    Cevapla
  • GulCıgdem dogan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bılsem sınavları acıklandı mı
    Cevapla
  • GulCıgdem dogan 6 yıl önce Şikayet Et
    Guzel bı sınavdı
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Hala açıklanmadı. Niye bu kadar geç saate bırakıyorlar anlamadım?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu