1380 çocuk işaret diliyle rekor kırdı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. Yılı nedeniyle Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri İşaret Dili Kulübü öğrencisi 1380 çocuk işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okuyarak rekor kırdı.

GİRİŞ 12.03.2018 17:00 GÜNCELLEME 12.03.2018 17:33

Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti’nin onayladığı başarı, çocukların ailesine, öğretmenlerine, yakınlarına ve izleyenlere büyük gurur yaşattı.

Bağcılar Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı çok farklı bir etkinliğe sahne oldu. İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. Yılı nedeniyle Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri tarafından bir rekor denemesi gerçekleştirdi. İşaret Dili Kulübü’nde Eylül ayından itibaren eğitim gören 1380 öğrenci el işaretleriyle İstiklal Marşı’nı okumak için bir araya geldi. Rekor denemesini tescilleyen Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti yaşananları yakından takip etti. 

 

 

İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın ortak komutuyla çocuklar hep beraber işaret diliyle İstiklal Marşı’nı seslendirmeye başladı. Çocukların İstiklal Marşı’nı okuduğu sırada alanda bulunan herkes nefeslerini tutarak onları izledi. Marşın bitmesinin ardından Orhan Kural, “Dünya Çocuk Rekorları heyet başkanı olarak 1380 çocuğumuzun işaret diliyle Sayın Mehmet Akif Ersoy’un bize kazandırdığı İstiklal Marşı’nı okuma başarısını tasdikliyorum. Gurur duyuyorum” diyerek rekoru onayladı.

“Bugün Bağcılar adına onurlu ve gururlu bir gün”

Kural’ın açıklamasının ardından etkinlik alanı bayram yerine döndü. Çocuklar şapkalarını havaya atarak aileler de alkışlayarak onların rekorunu kutladı.

Kırmızı beyaz renkte kıyafet giyen öğrencilerden bir kısmı Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla da bedenleriyle Afrin yazarken bir kısmı da Türk bayrağı kareografisi oluşturdu. Gösteriyi izleyen vatandaşlar duygu dolu dakikalar yaşadı.

İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan yaptığı konuşmada “Bugün Bağcılar adına onurlu ve gururlu bir gün. Bugün Bilgi Evi’ne mensup 1380 öğrencimiz el işaretiyle İstiklal Marşı’nı okuyarak rekor kırdılar. Başarılı bu öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

“Zeytin Dalı harekatı sırasında gelen bu başarı çok anlamlı oldu” 

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, “12 Mart İstiklal Marşı’mızın kabulü. Ve bugün de 1380 çocuğumuz bir araya gelerek işaret dilinde İstiklal Marşı’nı okudular. Hepsini tebrik ediyorum. Daha önce de bir çok projede rekorlar kırmışlardı. Ancak Zeytin Dalı harekatını gerçekleştirdiğimiz bu günlerde bu başarının çok daha farklı bir anlam ifade ettiğini görüyoruz. Eğer bizler bu çocuklarımızı gençlerimizi, vatanına, milletine, bayrağına ve ezanına bağlı şekilde yetiştirirsek inşallah geleceğimiz çok daha güzel olacak” diye konuştu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri