18 Mart MSÜ sınav sonuçları! Öğrenme sayfası...

Binlerce kişinin girdiği Milli Savunma Üniversitesi - MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 yılı itibariyle düzenlenen sınav sonrası adaylar gözünü sonuç tarihine çevirdi. İşte ÖSYM tarafından yapılan sınavın tüm ayrıntıları...

18 Mart MSÜ sınav sonuçları! Öğrenme sayfası...
18 Mart MSÜ sınav sonuçları! Öğrenme sayfası...
GİRİŞ 05.04.2018 10:36 GÜNCELLEME 05.04.2018 10:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 18 Mart 2018 tarihinde yapılan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav sonuçları için heyecan dorukta. Binlerce kişinin girdiği Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuç tarihini öğrenmek isteyenler gözünü resmi açıklamalara çevirdi. Peki bu sene itibariyle yapılan MSÜ sınavının sonuçları Mart ayında mı yoksa Nisan ayında mı açıklanacak? İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

ÖSYM tarafından 18 Mart'ta Türkiye genelinde gerçekleştirilen 2018 MSÜ sınavı tamamlandı. Adayların merakla beklediği sınav sonuçları ise 12 Nisan'da açıklanacak.

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

SINAVIN SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

- Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

- Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

- Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

- Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

YORUMLAR 5
  • buse 6 yıl önce Şikayet Et
    sınavdan kaç almak gerekiyor.
    Cevapla
  • aliko 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar okul puanı dahil deqilmi ?
    Cevapla
  • Tuğba 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi sınavda kaçıncı olmam lazım geçmem için
    Cevapla
  • tofo 6 yıl önce Şikayet Et
    hayırlısı
    Cevapla
  • saim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bekle bekle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz