01 Nisan YDS (Yabancı Dil Sınavı) sonuçları açıklanma tarihi beli oldu!

2018 yılı itibariyle düzenlenen Yabancı Dil Sınavı yani YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? 01 Nisan pazar günü sınava giren adaylar gözünü ÖSYM açıklamalarına çevirdi. Buna göre Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın sonuç tarihi belli olmaya başladı...

01 Nisan YDS (Yabancı Dil Sınavı) sonuçları açıklanma tarihi beli oldu!
01 Nisan YDS (Yabancı Dil Sınavı) sonuçları açıklanma tarihi beli oldu!
GİRİŞ 03.04.2018 09:13 GÜNCELLEME 03.04.2018 09:13

01 Nisan 2018 tarihinde düzenlenen YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) sonuç tarihi için heyecan dorukta. Binlerce kişinin girdiği ve sınav sonucunu merak ettiği YDS sınavı ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarafından yapılan sınav sonrası adaylar gözünü resmi açıklamalara çevirdi.

Peki YDS sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

 

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi  tarafından düzenlenen YDS'ye katılan adaylar, hedefledikleri alanlara girmek için gerekli olan YDS puanını almak için kurumun kendilerine yönlendirdiği soruları 180 dakika içinde tamamladı. Adaylar, sınavın ilk 135 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk edemedi. 13:15'te tamamlanan sınavın ardından, sınava adaylar gözünü sınav sonuç tarihine çevirdi.

YDS sınav sonuçları ÖSYM’nin sınav sonuç takvimine göre 26 Nisan 2018 tarihinde açıklanacak. YDS’ye giren adaylar sınav sonuçlarına 25 günlük bir bekleyişin ardından kavuşacak.

YDS SINAVIN GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADARDIR?

ÖSMY YDS sınav süresi beş yıl süreyle geçerli olacak. Yani sınava girenler puanını 5 yıl kullanabilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak