06 Mayıs - ALES sınav giriş yerleri belli oldu mu?

ÖSYM tarafından düzenlenecek olan 2018 ALES ilkbahar dönemi sınavı giriş yerleri belli oldu mu? Binlerce kişinin gireceği bu sen değişikliklerin yaşandığı senede iki defa düzenlenen ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı) giriş belgesi çıkartma ekranı ve tüm detaylarıyla haberimizde.

06 Mayıs - ALES sınav giriş yerleri belli oldu mu?
06 Mayıs - ALES sınav giriş yerleri belli oldu mu?
GİRİŞ 26.04.2018 14:35 GÜNCELLEME 26.04.2018 14:35

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş - ALES sınavına az bir zaman kala adaylar gözünü giriş belgesine çevirdi. Peki 2018 ALES ilkbahar sınavı ne zaman olacak? ÖSYM tarafından düzenlenecek olan Bu sene ALES sınavında bazı değişiklikler yaşandı artık ALES soruları azaldı, süre daha da kısaldı. ALES sınavında sözel bölümde 50 sorusorulacak, 150 dakika sürecek. Peki 06 Mayıs ALES sınavı giriş belgesi öğrenme sayfası erişime açıldı mı? ÖSYM’nin ‘Aday İşlemleri Sistemi’ üzerinden takip edebilecek olan sınav ile ilgili detaylar paylaşıldı.

ALES SINAVI GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

 

ÖSYM tarafından düzenlenecek olan ALES ilkbahar dönemi sınavı giriş yerleri geçtiğimiz sınavda olduğu gibi sınava bir hafta kala açıklanacak. 06 Mayıs 2018 tarihi itibariyle yapılacak olan ALES sınavı giriş yerleri açıklanır açıklanmaz ÖSYM ile birlikte aynı anda haberimizde yer alacak. Adaylar 2018 ALES ilkbahar sınav giriş yerlerini  ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve şifre ile sınav giriş yerlerini öğrenebilecekler.  

SINAVA GİRERKEN ADAYIN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER 

- İlgili sınav dönemine ait ALES sınava giriş belgesi
- Nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport

KAÇ SORU SORULACAK KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

Bu yıl ALES sınavında bazı değişiklikler yaşandı artık ALES soruları azaldı, süre daha da kısaldı. ALES sınavında sözel bölümde 50 sorusorulacak, 150 dakika sürecek. 

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

Yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı’nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi