21 Nisan Ehliyet sınav sonuçları öğrenme ekranı!

Binlerce sürücü adayının 2018 yılı itibariyle 21 Nisan'da girdiği ehliyet sınav sonuçları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ehliyet sınav sonuçları bugün açıklanacak mı? İşte sonuç sayfası ve detaylar...

21 Nisan Ehliyet sınav sonuçları öğrenme ekranı!
21 Nisan Ehliyet sınav sonuçları öğrenme ekranı!
GİRİŞ 04.05.2018 08:53 GÜNCELLEME 04.05.2018 08:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

MEB tarafından 21 Nisan'da yapılan ehliyet sınav sonuçları için heyecan dorukta. Sürücü adaylarının günlerdir merakla beklediği gün geldi çattı. Peki ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. Bir an önce açıklanması bekleyenler gözünü Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet sınav sonuç sayfasına çevirdi.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

 

Geçtiğimiz sınavda olduğu gibi 21 Nisan ehliyet sınav sonuçları da sınavın düzenlenme tarihinde 12 - 13 gün sonra açıklanması bekleniyordu. Hal böyle olunca sürücü adaylarının heyecanla beklediği gün geldi çattı. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı MEB ehliyet sınav sonuçları 03 Mayıs perşembe günü erişime açılacak. Daha erken açıklanması halinde haberimizin detayından son dakika gelişmeleri takip edebilirsiniz.

EHLİYET SINAV SONUCU ÖĞRENME SAYFASI İÇİN - TIKLA

MEB ekranlarına ulaştıktan sonra T.C. kimlik numarasınızı girerek sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkarabilir ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

ehliyet

2018 EHLİYET SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur.

2018 yıl itibariyle Sınav geçme puanı 70 olarak açıklandı. Bakanlık sınavda 50 soru sordu. Buna göre sınavda 35 soruyu doğru yapan kursiyer, sınavı geçiyor.

SÜRÜCÜ SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA NASIL İTİRAZ EDİLECEK

Ehliyet sınav sorularına, cevaplarına ya da sonuçlarına yapılacak olan itirazlar sınav sonuçlarının açıklanmasından sonraki 10 gün içerisinde yapılmalıdır. Bu süre içinde itiraz dilekçesi yazılarak ilgili kurum olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne yollanmalıdır.

SONUÇLAR SMS YOLUYLA MI AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz sınavlarda olduğu gibi ehliyet sınav sonuçları SMS ile sürücü adaylarına bildirilecek. SMS tanımlaması olmayanlar yukarıdaki bağlantıya tıklayarak 21 Nisan ehliyet sınavının sonuçlarını kolaylıkla öğrenebilir.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?

21 Nisan 2018 tarihinde MEB tarafından düzenlenen ehliyet sınavı 04 Ocak'ta itibariyle açıklanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı direksiyon sınavı içi kesin bir tarih vermezken, bir önceki dönemlere bakıldığında direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 15 ve 22 gün arasında düzenleniyor. Yani ehliyet sınavını başarılı bir şekilde geçen öğrenciler bir an önce direksiyon sınavına hazırlanmaya başlamalı.

DİREKSİYON SINAVI NASIL YAPILACAK?

“M”, “A1”, “A2”, “A” ve “B1” sınıfı direksiyon sınavında adaylar, kask, dizlik, yelek takarak akan trafikte yapılan davranışlar, araç bilgisi sorgulama, kalkış esnasında motoru stop ettirme ve ayakları toplarken dengeyi sağlayamama, konilere çarpma ve ayak çalıklarının açık unutularak yere değmesi, düşme ve ani fren reaksiyonları sınav gözetmeni tarafından dikkat edilecek hususlar arasında yer alacak.

“B”, “C1”, “C”, “D1”, “D”, “BE”, “C1E”, “CE”, “D1E”, “DE” ve “F” sınıfı için direksiyon sınavına giren adayların, emniyetli ve rahat kalkış yapma, kalkış ve duruşlarda (sağa-sola) sinyal verme, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanma, araç kumanda pedallarına (gaz, fren, debriyaj) yeterince intibak edemeyerek aracı stop ettirme, araç kullanımı esnasında heyecanlı ve telaşlı gibi davranışları gözlemlenecek.

Geri geri park etme: “B”, “C1”, “C”, “D1” ve “D” sertifika sınıfı araçlarda, park edecek aracın bir buçuk katı uzunluğundaki (farklı uzunluklardaki HB/SEDAN araçlar için ayrı ayrı) ve aracın genişliğinden 50 cm fazla olan iki araç arasına veya yüksekliği en az 100 cm olan konilerin arasındaki yatay ve dikey çizgilerle belirlenen alana tek hamlede girip, bu alan içinde en fazla iki hamle yaparak aracı kaldırıma veya konilere çarpmadan kaldırıma paralel ve kaldırım ile araç arasındaki mesafenin 50 cm den fazla olmayacak şekilde EK-5 şemaya göre park yapmayı, “BE”, “C1E”, “CE”, “DE” ve “D1E” sertifika sınıfı araçlarda geri geri park etme işlemleri ise araca römork takılı olarak EK-6 şemada belirtildiği gibi park yapmalarını sağlayan davranışlar göz önünde bulunduracak.

YORUMLAR 9
  • Fikret 5 yıl önce Şikayet Et
    Sınav sonuç
    Cevapla
  • Serhat 5 yıl önce Şikayet Et
    Halen açıkladı kayıt bulunmaktadır diyor arkadaş sizede aynısını diyorlarmi
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    açıklanmamış daha öğrenen varmı ??
    Cevapla
  • meltem 5 yıl önce Şikayet Et
    acıklandı
    Cevapla
  • çınar 5 yıl önce Şikayet Et
    3 mayıs dediler hala meb acıklamamış
    Cevapla
  • aslı metin 5 yıl önce Şikayet Et
    hala açıklanmamış??
    Cevapla
  • Cem 5 yıl önce Şikayet Et
    sisteme kullanıcı adı diyor nasıl kayıt olucaz bir bilginiz varmı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!