2018 EKPSS sınav sonuçları açıklandı! EKPSS sonuç öğrenme sayfası

ÖSYM tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 22 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirildi. EKPSS sınavına katılan adaylar ise sonuçlarını merakla bekliyorlar. Peki, EKPSS sınav sonucu açıklandı mı? EKPSS sınav sonucu açıklanma tarihi belli oldu! İşte, EKPSS sınav sonucu öğrenme sayfası...

2018 EKPSS sınav sonuçları açıklandı! EKPSS sonuç öğrenme sayfası
2018 EKPSS sınav sonuçları açıklandı! EKPSS sonuç öğrenme sayfası
GİRİŞ 19.05.2018 10:36 GÜNCELLEME 19.05.2018 10:36
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Engelli vatandaşların kamuda istihdamı için yapılan EKPSS sınavı 22 Nisan Pazar günü düzenlendi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen EKPSS sınavına giren vatandaşlar heyecanla sınav sonucunun açıklanmasını bekliyor. Yurt genelinde tek oturumda düzenlenen EKPSS sonrasında atama kurası yapılacak. Peki, EKPSS sınav sonucu ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM tarafından duyurulan EKPSS sınav sonucu kesin tarihi ve EKPSS sınav sonucu öğrenme sayfası...

EKPSS SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

ÖSYM resmi internet adresinde yer alan bilgilere göre, 22 Nisan Pazar günü 81 ilde tek oturumda gerçekleşen EKPSS sınav sonuçları 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklandı.

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. 

EKPSS SINAV SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

EKPSS TERCİHLERİ NASIL OLACAK?

EKPSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanarak ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Tercih Kılavuzda adayların yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları, tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemleri ile ilgili kurallar yer alacaktır. Tercihlerin alınacağı tarih ile ilgili bilgi ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden kamuoyuna duyurulacak.

EKPSS NEDİR?

 "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

EKPSS'YE KİMLER GİREBİLİR?

2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (2018-EKPSS); ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecektir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır. EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sınava kadar geçerlidir. 

EKPSS İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Kuraya girecek engelli memur adaylarının:

1.İlkokul,

2.Ortaokul,

3.İlköğretim,

4.Özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu,

mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olması gerekir.

Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları her bir Engelli Kamu Personel Seçme Sınavının geçerlik süresi için sadece bir kez alınır. Dönem içerisinde gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine ancak başvuruları kayıt altına alınan adaylar başvurabilir.

YORUMLAR 15
  • seyma 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu sinava elini kolunu sallayan herkes girdigi icin bu kadar düşük puan aliyoruz isteyen gidiyor doktordan rapor aliyor ve bununla sinava giriyor bi engeli olmadigi halde bence bu haksizlik kul hakkina giriyorlar
    Cevapla
  • şeyma 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben 2016 da girdigim sinavda 9 netle 60 puan aldim 2018 de girdigimde 18 netle 67 aliyorum. Sacmaliga bakar misin ya 9 net fazla ama aldigim puan dusuk
    Cevapla
  • sinan arslan 5 yıl önce Şikayet Et
    ben 66 aldım tercih ne zaman
    Cevapla
  • Abdulkadir Yıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    sınav sonucu beklediği gibi gelmeyen adaylar itiraz hakkına sahip mi?
    Cevapla
  • tuba 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşler ortaöğretim(lise) 83 puan aldım ilk atamada memur yerleşebilirmiyim. Tercihler haziran mı kasım mı.bilen varsa yorumlasın.
    Cevapla
  • Can 5 yıl önce Şikayet Et
    bende lise mezunuyum 80 puan aldım yüksek ihtimalle yerleşirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı