Bismilli başarılı öğrenciler Ankara'da

Bismil Kaymakamlığı ve Bismil Belediyesi´nin desteğiyle Diyarbakır Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Bismil Fen Lisesi ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde eğitim gören en başarılı 40 öğrenci ile Ankara Samsun, Amasya ve Sivas´a gezi düzenliyor.

Bismilli başarılı öğrenciler Ankara'da
Bismilli başarılı öğrenciler Ankara'da
GİRİŞ 18.05.2018 16:36 GÜNCELLEME 18.05.2018 16:36

Milli Mücadele ruhuna yerinden şahitlik edebilmek amacı ile yola çıkan gençlerin ilk durağı ise Ankara oldu. Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Av. Aydın Ak, öğretmenler ve beraberindeki 40 öğrenci, Uluslararası Medya Enformasyon Derneği’nde gazetecilerle buluştu.. Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Av. Aydın Ak, UMED Başkanı Aslan Değirmenci ile birlikte ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği’nde (UMED) gerçekleştirilen basın açıklamasını birçok basın mensubu yakından takip ederken, UMED Başkanı Aslan Değirmenci, öğrencilere dernek faaliyetleri ve UMED tarafından düzenlenen medya eğitimleri hakkında bilgi verdi.

''HAYATINA DEĞDİĞİMİZ HER GENÇ BİR KAZANIMDIR''

Bismil Kaymakamlığı ve Bismil Belediyesi´ne, Diyarbakır Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen geziye destek verdikleri için teşekkür eden Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, “Hayatına değdiğiniz her genç bir kazanımdır. Aklını kullanan bilge gençlik ve onlara yön veren öncü eğitimcilerle bir arada olmak bizim için büyük bir onurdur. Milli mücadele ruhunu kuşanarak yola düşen gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum...” ifadelerini kullandı. 

''MİLLİ MÜCADELE RUHUNU SADECE KİTAPLARDAN DEĞİL, YERİNDE GÖRMEK İSTEDİK''

“Bu coğrafyanın kaderini yine bu coğrafyanın gençleri belirleyecek” ifadelerini kullanan Bismil İlçe Mili Eğitim Müdürü Av. Aydın Ak, “Bismil Fen Lisesi ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nin başarılı gençlerinin ‘Milli Mücadele’ ruhunu yakından müşahede etmeleri ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bu geziyi tertipledik. Diyarbakırlı gençlerin Milli Mücadele ruhunu sadece kitaplardan değil, bizzat yerinden görmelerini istedik. Düzenlemiş olduğumuz bu gezi ile Mili Mücadele ruhunu gençlerimize aşılamak ve onların hayatına dokunmak istiyoruz” diye konuştu.

''MİLLİ MÜCADELE RUHUNU YERİNDEN GÖRECEĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM''

Gezi kapsamında Milli Mücadele’nin verildiği kentleri ziyaret edebileceği için çok mutlu olduğunu dile getiren 9. Sınıf öğrencisi Muhammet Furkan Tekin ise, “Bizlere bu fırsatı sağlayan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. 19 Mayıs 1919’da başlayan Milli mücadele ruhunu yerinden görüp o atmosferi soluyacağım için çok mutluyum” dedi.

''YARINLARIMIZIN GENÇLERİ BİZİM ÇİÇEKLERİMİZ''

Basın açıklamasının ardından çiçek figürlü ebru tablosunu Bismil İlçe Mili Eğitim Müdürü Av. Aydın Ak’a takdim eden Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, “Yarınlarımızın gençleri bizim çiçeklerimiz. Bu eser bu nedenle sembolik bir anlam da taşıyor” değerlendirmesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ VE TBMM'Yİ DE ZİYARET EDECEKLER

Basın açıklamasının ardından dernekten ayrılan heyet sırasıyla: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Anıtkabir, Ulus Eski Meclis, Hacı Bayram-ı Veli Türbesi, TBMM, Milli Eğitim Bakanlığı’nı ziyaret edecek. Ankara’nın ardından 19 Mayıs törenlerine katılmak üzere Samsun’a geçecek olan öğrenciler burada Bandırma Vapuru, Kent Müzesi, Onur Anıtı, Gazi Müzesi, Seyir Terası, Panorama 1919 Müzesi ziyaretinin arından Amasya ve Sivas’ı da ziyaret edecekler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!