2018 İl içi yer değiştirme öğretmen tayini başladı! MEB boş kontenjanlar...

Binlerce öğretmenin merakla beklediği il içi yer değiştirme başvuruları alınmaya başladı. 2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan başvuruların ardından öğretmenler MEB boş okul kadroları bilgisini merak ediyor. İşte tüm detaylar...

2018 İl içi yer değiştirme öğretmen tayini başladı! MEB boş kontenjanlar...
2018 İl içi yer değiştirme öğretmen tayini başladı! MEB boş kontenjanlar...
GİRİŞ 28.05.2018 10:41 GÜNCELLEME 28.05.2018 10:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

22 Mayıs salı günü itibariyle il içi yer değiştirme öğretmen ataması başvuruları için online başvuru sayfası mebbis.meb.gov.tr adresinde erişime açıldı. Peki, il içi yer değiştirme başvurusu nasıl yapılacak? Farklı okullara atanmak isteyen öğretmenler bu sorunun yanıtını arıyor. İl içinde isteğe bağlı olarak yer değiştirmek yani il içi tayin isteyen öğretmenler için il milli eğitim müdürlükleri tarafından boş okul kadroları açıklanıyor. İşte tüm merak edilenler...

KONTENJANLAR BELLİ OLDU MU?

 

İl içi yer değiştirme için süreç başladı. Bulundukları okulun dışında farklı bir okulda görev almak isteyen öğretmenlerin merak ettiği il içi yer değiştirme başvurusu, müdürlüklerin yayımladığı kadro bilgilerine göre değişkenlik gösterecek. İl içi tayin kontenjanları, her il için ayrı belirleniyor. Belirlenen kontenjanlar, başvuruda bulunacak öğretmenlerin görev alanındaki il müdürlükleri tarafından resmi internet sitesinde yayınlanacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İl içi ataması 2018 başvurusu için MEB tarafından açıklanan son gün ise 25 mayıs cuma günü. 3 gün boyunca öğretmenler il içi yer değiştirme başvurusunu online olarak yapabilecek.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Afyon, Kütahya, Mersin, Adana il içi atama boş okullar ve il içi boş kalan kadrolar İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından açıklanıyor.  İl içi öğretmen yer değiştirmesi sonuçları ise en geç 30 Mayıs'a kadar açıklanacak. 

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME İÇİN ŞARTLAR NELER OLACAK?

1- Zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar veya bu yükümlülükten muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu mazereti sebebiyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecek öğretmenlerden 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

2- Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden;

a) 1, 2 ve 3’üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında adaylık dâhil 3 yıl görev yapanlar,

b) 4, 5 ve 6’ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapanlardan bulundukları eğitim kurumunda 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar,

c) 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapanlardan başvuruların son günü itibarıyla adaylığı kaldırılmış olanlar 3 yıllık çalışma süresi şartı aranmadan, istemeleri hâlinde, il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

3-Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla zorunlu çalışma yükümlüğünü tamamlayacak olanlar istemeleri halinde il içinde 1, 2 ve 3’üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına yer değişikliği isteğinde bulunabilecektir.

4- Üç yıllık sürenin hesabında öğretmenin;

a) Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumunda sözleşmeli öğretmen veya asker öğretmen olarak geçirdiği süreler dâhil, fiilen öğretmen olarak geçirdiği süreler ile diğer eğitim kurumlarında ders okutmak üzere ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirildiği süreler,

b) Hizmetin gereği olarak il içinde veya iller arasında yer değişikliği yapılanlardan yargı kararı gereğince eski görev yerine iade edilenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri,

c) Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması, eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları veya hizmetin gereği ve çeşitli nedenlere bağlı olarak idari tasarrufla istekleri doğrultusunda ya da resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumlarında ve daha önceki eğitim kurumlarında geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilecektir.

YORUMLAR 1
  • Serhat 5 yıl önce Şikayet Et
    İl içi tayinleri başladı ama, boş kontenjanları açıklamayan iller var hala! Malatya mem her konuda olduğu gibi bu olayda da çatlatıcak bizi anlaşılan!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!