2018 BİLSEM yerleştirme sonuçları! MEB Net tarih açıkladı...

Bugün itibariyle açıklanması beklenen 2018 BİLSEM sınav yerleştirme sonuçları, bireysel değerlendirmeye tabi tutulan öğrenci velilerinin merak ettiği konu oldu. Peki BİLSEM yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB net tarihi açıkladı.

2018 BİLSEM yerleştirme sonuçları! MEB Net tarih açıkladı...
2018 BİLSEM yerleştirme sonuçları! MEB Net tarih açıkladı...
GİRİŞ 23.06.2018 09:37 GÜNCELLEME 23.06.2018 09:37

2018 senesi itibariyle üstün yetenekli öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmeleri için girdiği BİLSEM sınavı yerleştirme sonuç tarihi için heyecan dorukta. MEB tarafından düzenlenen ve binlerce öğrencinin katıldığı Bilim ve Sanat Merkezleri yani BİLSEM sınav yerleştirme sonucu ne zaman açıklanacak? Geçtiğimiz sene Haziran ayında belli olan  BİLSEM sınav yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? İşte 2018 BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezleri) sınav sonuçları açıklanma tarihi...

BİLSEM YERLEŞTİRME SONUÇLARI

 

 

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin girdiği 2018 BİLSEM sonuçları için heyecan dorukta! Öğrenciler, 1, 2, ve 3. sınıflar bireysel sonuçlarını öğrenci kimlik numarası ile birlikte http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenecekler.  16-20 Temmuz tarih aralığında BİLSEM sonuçlarına itiraz edilebilecek. İtirazların değerlendirilmesi 23-27 Temmuz tarih aralığında gerçekleşecek. Öğrencilerin kayıt işlemi ise 03-07 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

21 Haziran itibariyle açıklanması beklenen BİLSEM yerleştirme sınav sonuçları, 13 Temmuz Cuma günü öğrencilerin erişimine açılacak.

SINAV İTİRAZLARI

Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulama sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 5 (beş) iş günü içinde öğrenci velisi tarafından http://esinav.meb.gov.tr/ adresinden
yapılacaktır. Grup tarama uygulaması sonuçlarına ilişkin itirazlar değerlendirildikten sonra yine aynı sistem üzerinden veliye bilgilendirme yapılacaktır.

BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

1. Bilim ve sanat merkezlerine yerleştirme sonuçları, bireysel değerlendirmeler 08 Haziran 2018 tarihinde ülke genelinde tamamlandıktan sonra 20 Haziran 2018 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

2. Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 16 Temmuz-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında bilim ve sanat merkezine kayıtlarını yaptıracaklardır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!