MSÜ 2.seçim aşaması ne zaman? 2018 MSÜ öğrenci alımı 2.aşama detayları...

Milli Savunma Üniversitesi'de öğrenim görmek isteyen adayların tercihlerini tamamladılar. MSÜ tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ise gözler MSÜ 2.seçim aşamasına çevrildi. Peki, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2.aşama ne zaman yapılacak? İşte, merak edilen 2018 MSÜ 2.aşama tüm detayları...

MSÜ 2.seçim aşaması ne zaman? 2018 MSÜ öğrenci alımı 2.aşama detayları...
MSÜ 2.seçim aşaması ne zaman? 2018 MSÜ öğrenci alımı 2.aşama detayları...
GİRİŞ 12.07.2018 09:39 GÜNCELLEME 12.07.2018 09:39

Geçtiğimiz gün açıklanan MSÜ tercih sonuçları ile beraber 2.aşamaya geçen adaylar için yeni bir süreç başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışmak üzere başvuruda bulunan adaylar MSÜ 2.aşamada bazı testlere tabi tutulacaklar. Peki, fiziki değerlendirme, kişilik değerlendirme ve psikomotor değerlendirme gibi testlere tabi tutulacak MSÜ öğrencileri 2.seçim aşaması ne zaman yapılacak. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2.seçim aşaması hakkında tüm merak edilenler haberimizde...

MSÜ 2.SEÇİM AŞAMALARI NE ZAMAN?

 

 

Milli Savunma Bakanlığı Milli Savunma Ünivesitesi 2018 Askeri öğrenci temini kapsamında yapılacak olan MSÜ 2.aşamaları 02 Temmuz - 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak.2’nci seçim aşamalarına çağrılan adaylar; ilân edilen tarih ve saatte, Kara Harp Okulu Komutanlığı/Ankara sınav merkezinde hazır bulunacaklardır.

2’nci seçim aşamaları sağlık raporu bölümü hariç olmak üzere iki gün olacak şekilde icra edilecektir. Birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacaktır.

Seçim aşaması faaliyetlerine katılacak erkek adaylar 01 Temmuz-19 Ağustos 2018 tarihleri arasında Kredi Yurtlar Kurumunun belirlemiş olduğu Hacı Bayram-ı Veli Erkek Öğrenci Yurdundan istifade edebileceklerdir.

MSÜ 2.SEÇİM AŞAMALARI NELERDİR?

a) Evrak Kontrolü:

2’nci seçim aşamalarına çağrılan adayların, T.C. kimlik numarası ve fotoğrafı bulunan kimlikleri ile internette yayımlanan ve 2’nci seçim aşamalarına gelirken beraberlerinde getirmeleri gereken belgeleri tam olarak getirip getirmedikleri, getirilen belgelerin adayların internet üzerinden başvuru sırasında beyan ettiği bilgileri doğrulayıp doğrulamadığı kontrol edilir. Yapılan kontrolde başvuru koşullarını sağlamadığı tespit edilen adaylar seçim aşamalarına katılamazlar.

b) Fiziki Değerlendirme:

Aday öğrencilerin değerlendirilmesinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde yer alan boy ve kilo sınırları esas alınır. Ölçümler mutlaka ayakkabısız ve eşofmanlı yapılacaktır. Yaşının gerektirdiği boy uzunluğu ile boy uzunluğuna uygun vücut ağırlığına sahip olmayan adaylar başvuru şartlarını taşımadığından seçim aşamalarına katılamazlar.
Bu aşamada elenen adayın itirazı kabul edilir ve farklı tartı, ölçüm veya kontrol cihazları ile tekrar değerlendirilir. İkinci değerlendirmede belirlenen sonuçlar kesindir ve tekrar itiraz edilemez. Askeri Öğrenci  21 Adayları için Boy-Kilo Sınırları TABLO-1’de gösterilmiştir. Hava Harp Okulu adayları için uygulanacak boy kilo sınırları anılan tablodaki 165 cm -190 cm (dahil) arasında olacaktır.

c) Kişilik Değerlendirme Testi:

Adayların kişilik özelliklerini belirlemek, mülakat aşamasına destekleyici veri sağlamak amacıyla kullanılır, test sonuçlarına göre eleme yapılmaz.

ç) Psikomotor Testi (Sadece Hava Harp Okuluna Başvuran Adaylar İçin) :

(a) Psikomotor Testi Hava Harp Okulu adayı olarak belirlenen adaylar için
uygulanacaktır.

(b) Adayların el-ayak-göz koordinasyonu, dikkat ve tepki hızını değerlendirmek, uçuşa
temel teşkil eden algılama hızı, durumsal farkındalık, seçici dikkat vb. yeteneklerini ölçmek amacıyla bilgisayar ortamında uygulanır.

(c) Psikomotor testinden bayan ve erkek adaylardan 88 puanın altında alan adaylar
elenir. Baraj puanının altında puan alan adaylar başarısız kabul edilerek Hava Harp Okulu adaylığı sonlandırılır, varsa diğer okul tercihleri için seçim aşamalarına devam ettirilir. Psikomotor testinin itirazı yapılmaz ve her adayın tek giriş hakkı vardır.

(ç) Psikomotor testinde aday geçti veya kaldı şeklinde değerlendirilir. Psikomotor
testinden alınan puan değerlendirmede kullanılmaz.

d) Fiziki Yeterlilik Testi (FYT):

(a) Adayların çabukluk, çeviklik ve kondisyonlarını ortaya çıkaracak testler olup, 400
metre koşu, durarak uzun atlama, mekik, basketbol topu fırlatma ve barfiks branşlarında yapılır.

(b) Adayların Fiziki Yeterlilik Testi için yanlarında spor malzemeleri (eşofman, spor
şortu, spor ayakkabısı, spor çorabı, havlu vs.) getirmeleri gerekmektedir. Fiziki Yeterlilik Testine katılan adaylar, kendileri için herhangi bir sağlık sorunu olmadığını kabul ve beyan etmiş sayılır. Bu nedenle sınavlar süresince meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda sorumluluk adaylara aittir. Fiziki Yeterlilik Testinin yapılacağı günde sağlık durumu itibarıyla testlere katılamayacak durumda bulunan adaylar (ameliyatlı, kırık, burkulma vb.) sınavlara kabul edilmezler. Bu durumda haklarını kaybetmiş sayılırlar

(c) Fiziki Yeterlilik Testinde uygulanacak branşlara göre derece ve puanlar TABLO2’de
gösterilmiştir. Tüm testlerde üst sınır derecesinde performans gösterenler 100 tam puan alacaklardır. Fiziki Yeterlilik Testinde yapılan 5 branşın 4’ünden en az birer puan almak zorunludur, 2  ve daha fazla branştan puan alamayan aday not toplamına bakılmaksızın elenir. Bütün branşlardan alınan toplam puan nihai puan sıralamasında dikkate alınacaktır.

(ç) Fiziki Yeterlilik Testi sonuçları adaylara sözlü olarak bildirilir. Aday ‘0’ puan aldığı
her branş için itiraz hakkına sahiptir. Adaylardan itiraz etmek isteyenler, taleplerini aynı gün içerisinde, seçim aşamalarının icra edildiği bölgeyi terk etmeden sonuç tebliğ komisyonuna iletir. (Seçim aşamalarının yapıldığı yer terk edildikten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmaz!) Fiziki Yeterlilik Testine itiraz aynı gün içerisinde test bitimine müteakip en fazla 45 dakika sonrasında yapılır. İtiraz eden aday ilgili branştan tekrar teste tabi tutulmak üzere ilgili istasyona gönderilir. İtiraz sonucu, adaylara sözlü olarak bildirilir. Komisyonun değerlendirmesi nihai karar hükmünde olup, adayın ikinci bir itiraz hakkı söz konusu değildir.

e) Mülakat:

(1) Fiziki Yeterlilik Testinden sonra adaylar mülakat komisyonlarına sevk edilir.
(2) Adaylar, Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu için farklı kriterlere göre
farklı mülakat değerlendirmesine tabi tutulacaktır.
(3) Adayların test ve sınavlar ile tespit edilemeyen bireysel özelliklerini tanımak
amacıyla, yüz yüze görüşme yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen seçim aşamasıdır.
(4) Mülakat komisyonu tarafından, görüşme yoluyla adayın; gelişime açıklığı, bireysel
zenginlik ve kültürü, söylenenleri doğru anlama, konuşma ve ifade becerisi, düşünceleri arasındaki tutarlılığı, ikna gücü, çok yönlü düşünme yeteneği, kendine güveni, heyecan durumu, davranışlarındaki denge, mesleğe yönelik istekliliği, psikolojik yapısı, Türkçeyi kusursuz konuşması, dilinde kekemelik, pelteklik ve tutukluk olmaması değerlendirilmektedir.
(5) Komisyon üyeleri, adayları birbirlerinden bağımsız olarak ve yüz tam puan
üzerinden değerlendirmektedir. Belirlenen baraj puanının altında puan alan adaylar müteakip sürece devam ettirilmez. Mülakat komisyonu kararları kesindir. Mülakat aşamasına idari itiraz hakkı bulunmamaktadır. Mülakat, 100 puan üzerinden değerlendirilecek, 70 ve üstü alan adaylar başarılı kabul edilecektir.

f) Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Sadece Bando Astsubay
Meslek Yüksekokuluna Başvuran Adaylar için):

Bando Astsubay Meslek Yüksekokuluna başvuran adaylar mülakat aşamasını müteakip Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına alınırlar. Adayların çalgı icra performanslarını daha iyi göstermeleri maksadıyla Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 2’nci seçim aşamasının ertesi günü icra edilecektir.

Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Teori ve Çalgı performansı olmak üzere iki ana bölümden oluşur.

(1) Teori:

(I) Solfej: Muammer SUN’un solfej kitabından bir adet parça ve komisyonun
belirleyeceği bir adet deşifreden oluşur. (Okunacak parçalar, komisyon tarafından Muammer SUN’un solfej kitabında yer alan belirli standarttaki parçalar arasından bir tanesi seçilerek öğrenciye sınav esnasında tebliğ edilecektir)
(II) Dikte: Komisyon tarafından belirlenecek 8 ölçülük bir adet tek sesli dikte ile
tercihen iki ve üç sesli akor duymaktan oluşur. (Akorların seslerinin kalından inceye doğru “A” ya da “NA” şeklinde vermesi istenip, ayrıca nota isimleri istenmeyecektir)

(2) Çalgı Performansı:

Bu aşama teknik ve müzikal açıdan değerlendirilmek üzere; Üflemeli, Vurmalı, Telli, Yaylı ve Tuşlu Çalgı gruplarından herhangi bir çalgı ile o çalgının literatüründe bulunan 1 adet etüt, 1 adet eserin seslendirilmesinden oluşur. Adaylar Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına piyano ve bateri takımı hariç kendi enstrümanlarını yanlarında getirecektir.

Yukarıdaki puanlama tablosuna göre; 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alan adaylar, ilanedilen kontenjan çerçevesinde sıralanarak Yetenek Sınavında başarılı olmuş sayılırlar. Yetenek Sınavından 60 puanın altında not alan adaylar başarısız sayılır.

NOT: Özel yetenek sınavını başarı ile geçen öğrencilerden kontenjan kadarı çalgı bakım ve onarım programında istihdam edilecektir. Diğer öğrenciler Üflemeli ve Vurmalı Çalgı gruplarından uygun olan çalgılarda istihdam edileceklerdir.

g) Sağlık Muayenesi:

(1) Seçim aşamalarında başarılı olan adaylar, “Askerî Öğrenci Olur” kararlı sağlık
kurulu raporu almak amacıyla, Sağlık Bakanlığınca belirlenecek engelli sağlık raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşlarına sevk edilir.
(2) Hava Harp Okuluna müracaat eden adaylar “Askeri öğrenci olur, uçucu
yetiştirilmeye elverişlidir.” sağlık raporunu almak üzere sevk edilir.
(3) “Askeri öğrenci olur, uçucu yetiştirilmeye elverişlidir.” kararlı rapor alamayan
adayların Hava Harp Okulu adaylıkları sonlandırılacak, ÖSU’ya tefrik edilmeyeceklerdir.

ğ) Öğrenci Seçme Uçuşu (ÖSU):

(1) Hava Harp Okuluna başvuran adaylardan 2018-MSÜ Sayısal Puanı (100’lük
sisteme dönüştürülerek), Fiziki Yeterlilik Testi ve Mülakat Notları esas alınarak belirlenen değerlendirmeye göre, “Askeri öğrenci olur, uçucu yetiştirilmeye elverişlidir.” sağlık raporu alanlardan Öğrenci Seçme Uçuşu kontenjanına girenler için uygulanacaktır.

(2) Önceki seçim aşamalarını başarı ile tamamlayan adaylardan Öğrenci Seçme Uçuşu kontenjanına girenler, Hava Kuvvetleri Komutanlığının belirleyeceği tarih ve hava meydanlarında Öğrenci Seçme Uçuşuna tabi tutulurlar. Öğrenci Seçme Uçuşları yalnız uçuş kriterine göre icra edilir. Başarısız olan adaylar elenir. (Hava Harp Okulu adaylığı sonlanır varsa diğer tercihleri için adaylığı devam eder.)

(3) Adayların hangi tarihte, nerede Öğrenci Seçme Uçuşuna katılacağı Hava Harp
Okulu tarafından adaylara duyurulacaktır. Öğrenci Seçme Uçuşu süresince adayların kalacak yer ve yemek ihtiyaçları ile uçuş kıyafetleri Hava Harp Okulu tarafından ücretsiz karşılanacaktır.

(4) Öğrenci Seçme Uçuşunu başarı ile bitiren adaylar “Aday Değerlendirme Puanı”na
göre sıralamaya tabii tutulur ve HHO kontenjanı kapsamında intibak eğitimine alınır. Kontenjana giremeyen adaylar ÖSU’dan başarılı olsalar dahi HHO intibak eğitimine alınmazlar.

h) İntibak Eğitimi:

(1) İntibak eğitimi, intibak eğitim programına uygun olarak yürütülür.
(2) Bu eğitim süresince adayların giyecek, yiyecek ve yatacak yer ihtiyaçları Okul
Komutanlıkları tarafından karşılanmaktadır.
(3) İntibak eğitimi esnasında askerliğe uyum sağlayamayacakları değerlendirilen
adaylar, askeri öğrenci olma hakkını kaybederler. Başarılı olanlar intibak eğitimi sonunda törenle yemin ederek, “Askeri Öğrenci” olurlar.

ı) Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturması:

(1) Daha önceki seçim aşamalarını başarı ile tamamlayan adaylar hakkında ilgili kamu
kurum ve kuruluşları aracığı ile arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması yapılacaktır.
(2) Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda şüpheli ya da sakıncalı
halleri bulunan adaylar okullara kabul edilmez.
(3) Adaylar okula kabul edilmiş, öğrenime başlamış olsalar dahi arşiv araştırması ve
güvenlik soruşturması sonucunda şüpheli ya da sakıncalı halleri bulunanların okulla ilişiği kesilir. 

İKİNCİ AŞAMADA GEREKLİ OLAN BELGELER

* Nüfus cüzdanı ve fotokopisi

* Diploma veya geçici mezuniyet belgesi

* MSÜ-2018 Sınav Sonuç Belgesi

* Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu. (Form doldurma talimatına uygun olarak bilgisayar ortamında BÜYÜK HARFLERLE doldurulacak ve önlü-arkalı 3 adet çıktı alınarak getirilecektir.)

* Adayların E-devlet şifreleri ile birlikte gelmeleri önem arz etmektedir.

Fiziki Yeterlilik Testine katılabilmek için;

* Tek hekimden (Aile hekimi, Toplum Sağlığı Merkezi, SGK ile anlaşmalı Tıp Merkezleri ve Polikliniklerden) alınan olumlu sağlık raporu ile sınava gelmesi gerekmektedir. Bu raporu olmayan adaylar Fiziki Yeterlilik Testine katılamayacaktır.

* Adayların Muvafakat Yazısı ile sınava gelmesi gerekmektedir.

* Adli Sicil Kaydı ve Kesinleşme Şerhi (Adli Kaydı Olan Adaylar ilgili belgelerini yanlarında getireceklerdir.)

* Şehit / Gazi çocuğu olan adayların, bu durumlarını gösteren resmî belgelerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

* Adayların belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini getirmeleri, asıl belgelerini teslim etmemeleri önem arz etmektedir.

MSB MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ ASKERİ ÖĞRENCİ TEMİNİ GETİRİLECEK BELGELER (TIKLAYINIZ)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini