KPSS Lisans Yorumları! Bu sene düzenlenen KPSS zor muydu kolay mıydı?

2018 yılı itibariyle KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı), Genel Kültür – Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri olarak iki oturum halinde 22 Temmuz Pazar tarihinde uygulandı. Kamu kurumunda memur olmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin düzenlediği KPSS Lisans sınav yorumlarını öğrenmek istiyor. KPSS nasıldı, zor muydu kolay mıydı?

KPSS Lisans Yorumları! Bu sene düzenlenen KPSS zor muydu kolay mıydı?
KPSS Lisans Yorumları! Bu sene düzenlenen KPSS zor muydu kolay mıydı?
GİRİŞ 16.08.2018 13:58 GÜNCELLEME 16.08.2018 13:58
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) bünyesinde milyonlarca memur adayının katılımıyla uygulanan KPSS (Kamu Personeli ve Seçme Sınavı), 22 Temmuz 2018 tarihinde düzenlendi. Kamu kurumlarında görev icra edecek çalışanların belirlendiği KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı); Genel Kültür – Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri bölümlerinde olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. Birinci oturumunda 1 milyon 234 bin 617 adayın, ikinci oturumunda ise 440 bin 324 memur adayının katılım sağladığı sınavın akabinde, memur adayları tarafından zorluk ve kolaylık derecesine ilişkin KPSS Lisans Sınav Yorumları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek adına sorgulamalara ağırlık kazandırılmaya başlandı.

2018 KPSS Lisans Puan Hesaplama Sistemi! KPSS kaç net kaç puan yapar?

Uzun bir zaman dilimi içerisinde sarf edilen tüm emeklerin/performansların ve yüksek tempodaki çalışmaların karşılığını en iyi şekilde alabilmek, hedefledikleri kamu kurumlarında görev üstlenmek arzusu içerisinde olan memur adayları, akıllarını kurcalayan KPSS Lisans sınav yorumları şeklindeki araştırmalarını son sürat devam ettiriyor. Hayal ettikleri kamu kurumlarında çalışmak amacı güden, bu doğrultuda gecesini gündüzüne katarak hazırlandıkları sınavda yerini alan memur adaylarının, ‘’ 2018 KPSS soruları nasıldı, zor muydu kolay mıydı? ’’ şeklindeki arayışlara tüm hızıyla geçildiği Kamu Personeli Seçme Sınavı hususundaki ayrıntılı bilgilerin tamamına haber7.com aracılığıyla hızlı ve kolay bir biçimde erişebilirsiniz.

2018 AÖF 3 (üç) ders sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Kesin tarih

KPSS

 

*KPSS Genel Yetenek bölümünden Geometri, Türkçe ve Matematik sorularının yer aldığı sınav bugün gerçekleştirildi.Kendilerine yöneltilen Türkçe testini yanıtlayan memur adayları, ‘’2018 KPSS Matematik soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?’’ sorusuna ilişkin merak duyarken; Matematik ve Geometri testlerine yanıt veren memur adayları ise, ‘’2018 KPSS Matematik ve Geometri soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' sorgusunu tüm hızıyla yürütmeye başladı.

KPSS lisans sınavı soru ve cevapları! 2018 KPSS Genel Kültür Genel Yetenek

*KPSS Genel Kültür bölümünden; Tarih, Vatandaşlık, Coğrafya ve Güncel Bilgiler sorularının bulunduğu sınav bugün gerçekleştirildi. Tarih ve Vatandaşlık sorularını cevaplandıran memur adayları, ‘’2018 KPSS Tarih ve Vatandaşlık soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?’’ şeklinde hız kesmeden araştırmalara koyulurken; Coğrafya ve Güncel Bilgiler sorularına yanıt veren memur adayları ise, ‘’2018 KPSS Güncel Bilgiler ve Coğrafya soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?’’ şeklinde sorgulama başlatarak milyonlarca aday, sınav sorularının zorluk ve kolaylık derecesine ilişkin detaylı bilgiye erişmek isteniyor.

*Sınavdaki yerini alan milyonlarca öğrenci KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)’nın birinci oturumu olan Genel Kültür – Genel Yetenek ve ikinci oturumu olan Eğitim Bilimleri hakkındaki sınav yorumlarını haber7.com üzerinden paylaşıyor. Siz de 2018 KPSS Lisans sorularının yorumlarını haberimizin yorum bölümüne iletin tüm memur adayları KPSS soruları ve yorumlarını okusun…

KPSS (KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI) NE ZAMAN YAPILACAK? KPSS SINAV TARİHLERİ VE SORU DAĞILIMLARI…

2018 yılı itibariyle, KPSS Lisans (Kamu Personeli Seçme Sınavı), ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) bünyesinde 22 Temmuz Pazar günü Genel Kültür – Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri olmak üzere iki aşamalı olarak yapıldı.

*Bu yıl kamu kurumlarında memur olma hedefi bulunan adayların deneyimleyeceği KPSS’nin ilk oturumu olan Genel Kültür – Genel Yetenek testi 22 Temmuz Pazar günü saat 10:15’de düzenlendi. İki oturum halinde gerçekleştirilen KPSS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı)’nin birinci oturumu olan Genel Kültür – Genel Yetenek alanında öğrencilere ‘’Genel Kültür’’ bölümünden memur adaylarına; Vatandaşlık (9 soru), Coğrafya (18 soru), Güncel Bilgiler (6 soru) ve Tarih (27 soru) şeklinde toplamda 60 soru sorulurken; ‘’Genel Yetenek’’ bölümünden ise Geometri (3 soru), Türkçe (30 soru) ve Matematik (27 soru) olarak toplamda 60 tane soru soruldu.

KPSS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) ikinci oturum olan; Eğitim Bilimleri testi ise; ilk oturumla aynı gün yani 22 Temmuz Pazar tarihinde Temmuz Pazar günü saat 14:45’te gerçekleştirildi. KPSS Eğitim Bilimleri alanında memur adaylarına; Sınıf Yönetimi (4 Soru), Öğretim İlke ve Yöntemleri ve Teknikleri (16 Soru), Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı (4 Soru), Ölçme ve Değerlendirme (12 Soru), Program Geliştirme (4 Soru), Gelişim Psikolojisi (12 Soru), Rehberlik ve Özel Eğitim (12 Soru) ve Öğrenme Psikolojisi (16 Soru) şeklinde toplamda 80 soru soruldu.

KPSS (KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI) SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’nca, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair duyuru yayımlandı. Gerçekleştirilen açıklamalar neticesinde, 22 Haziran 2018 tarihinde ilk oturumunda 1 milyon 234 bin 617, ikinci oturumunda ise 440 bin 324 memur adayının katılımıyla gerçekleşen KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçları 31 Ağustos 2018 tarihinde adayların erişimine sunulacak. Sınav sonuçlarına, ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi)’nin resmi internet sitesi olan sonuc.osym.gov.tr üzerinden ulaşabilme olanağı sağlanabilecek. KPSS Lisans sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar; yukarıda bahsedilen link aracılığıyla TC. kimlik numaraları ve şifrelerini girdikleri takdirde sınav sonuçlarına ulaşabilme fırsatı elde edebileceklerdir. 

ÖNEMLİ UYARI!

ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanlığı tarafından sınava giren memur adaylarına yönelik sınav saati uyarısı yapıldı. ÖSYM tarafından sosyal mecra üzerinden ve resmi internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirilen açıklamalar ışığında; Genel Yetenek – Genel Kültür testi için adayların saat 10.00’dan sonra, Eğitim Bilimleri testi için de saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklarına dair uyarıda bulundu.

Aynı zamanda KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)’na katılım sağlayacak memur adaylarının, gerekli kimlik ve güvenlik işlemlerinin zamanında sağlanabilmesi için sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce, sınava girecekleri binada hazır olarak bulunması kuralı hatırlatıldı. Sınav günü ve saatinde, yanında T.C. kimlik kartı ve sınav giriş belgesi bulunmayan adayların sınav binası girişine izin verilmeyeceğiyle ilgili de ikaz gerçekleştirildi.

KPSS (KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI)’NIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELERDİR?

1)Müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,

2)Sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları,

3)Salondaki görevlilere soru sormaları,

4)Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri,

5)Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,

6)Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. 

7)Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları,

8)Konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, Bu sınav kurallarına uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

2018 KPSS LİSANS TWİTTER YORUMLARI! KPSS SORULARI NASILDI, ZOR MUYDU KOLAY MIYDI?

kpsskpss

kpsskpsskpsskpsskpsskpsskpsskpsskpss

*KPSS Lisans sınav yorumları eklendikçe haberimizin detayında yer vereceğiz. Sınav yorumlarıyla ilgili en yeni gelişmeler için takipte kalın…

YORUMLAR 16
  • BedenEğitimci 5 yıl önce Şikayet Et
    168,5 net ile 95+ bekliyorum
    Cevapla
  • ads 5 yıl önce Şikayet Et
    tamam
    Cevapla
  • besyo 5 yıl önce Şikayet Et
    beden eğitimi öğretmeni misiniz
    Cevapla
  • edebiyat 5 yıl önce Şikayet Et
    Sorular kolay gibi görünse de şıklar çok çeldiriciydi çogu soruda.Coğrafya kabus gibiydi
    Cevapla
  • Edb. 5 yıl önce Şikayet Et
    @ Kolay gibiydi ama bi şimdilik olabilir bunun ardında:)
    Cevapla
  • endmüh 5 yıl önce Şikayet Et
    Matematik çok zaman almasaydı kolaydı,Türkçe gayet kolaydı, Sosyal ise bilgi ağırlıklıydı çalışmayan yapamazdı. Sosyal kısmı Mühendisler için çok gereksiz gerçekten.
    Cevapla
  • 1.oturum 5 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen adayları için genel yetenek/kültür oturumu bence gereksiz . Eğitim bil. ve alan sınavı yeterli olacaktır. Aksi takrirde bu sistemde "matematik" yapamayan öğretmen olamaz! Sanki çokda gerekli matematik.
    Cevapla
  • Tarihzede 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şeyi tarih için düşünüyorum :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı