4 Ağustos Ehliyet sınav sonuçları MEB - MTSKS sorgulama sayfası...

2018 MTSKS (Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sınavı) sonuçlarının açıklanacağı tarihle adaylar merak içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek resmi açıklamayı bekliyor. Peki ehliyet sınavı sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? 4 Ağustos 2018

4 Ağustos Ehliyet sınav sonuçları MEB - MTSKS sorgulama sayfası...
4 Ağustos Ehliyet sınav sonuçları MEB - MTSKS sorgulama sayfası...
GİRİŞ 17.08.2018 09:48 GÜNCELLEME 17.08.2018 09:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

4 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınavında çıkmış soruların cevapları sürücü adayları için geçtiğimiz günlerde yayınlandı. MEB'in resmi internet sitesi üzerinden ehliyet sınavında çıkmış soruların cevapları kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavı soruları ve cevapları, MEB bünyesinde yer alan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü odsgm.meb.gov.tr sayfasında yayınlandı. Bir diğer konu ise 4 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 2018 takvimi ile bu yıl içerisinde gerçekleşecek tüm sınavları ve sonuç tarihini duyurdu. 

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı sınav takvimine göre ehliyet sınav sonuçları 16 Ağustos 2018 Perşembe günü açıklanacak. Ancak saat konusunda henüz bir netlik bulunmuyor

 

SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yazılı sınavdan geçer not alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Direksiyon sınavının ne zaman yapılacağı ise kayıtlı olunan kurs tarafından belirlenecek.

ehliye-sonuç

EHLİYET SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Sürücü belgesi edinmek isteyen adaylar girecekleri ehliyet sınavından 70 puan almaları durumunda direksiyon sınavına girecekler. Direksiyon sınavından da 70 puan almaları durumunda sürücü belgesi almaya hak kazanacaklar.

EHLİYET SINAVINA İTİRAZ İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Ehliyet sınav sorularına, cevaplarına ya da sonuçlarına yapılacak olan itirazlar sınav sonuçlarının açıklanmasından sonraki 10 gün içerisinde yapılmalıdır. Bu süre içinde itiraz dilekçesi yazılarak ilgili kurum olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne yollanmalıdır.

İtiraz başvuruları için Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden birisine ‘’Kurumsal Tahsilat Programı’’ aracılığıyla 20 TL itiraz ücreti yatırılması gereklidir. Ücretin ödendiğine dair makbuzu da alıp itiraz dilekçesine eklemelisiniz. Başvurusu, sınavı geçersiz sayılan adaylar ile sınava girmeyen adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. Faksla yapılan itirazlarda dikkate alınmayacak olup itirazların cevaplanma sürecinde ÖDSGM’nin genel evrak kayıt tarihleri esas alınacaktır.

Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

GELECEK EHLİYET SINAVLARI NE ZAMAN?

2018/MTSKS-4 20 EKİM 2018 (saat 14.00)
2018/MTSKS-5 22 ARALIK 2018 (saat 14.00)
2018/MTSK e-Sınavı e-Sınav salonu oluşturulan illerde haftanın 7 (yedi) günü yapılacaktır.

YORUMLAR 5
  • Osman özadin 5 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyet kaç puan aldım
    Cevapla
  • Osman özadin 5 yıl önce Şikayet Et
    Kaç puan aldım
    Cevapla
  • kevser 5 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyet Kac puan aldım
    Cevapla
  • Ferhat 5 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyet
    Cevapla
  • Seyithan yilmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyet sınav sunuclrı acıkladımı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!