YÖK'ten bedelli yapacak öğrencilere müjde

YÖK'ten bedelli askerlik yapacak öğrenciler için karar verdi.

YÖK'ten bedelli yapacak öğrencilere müjde
YÖK'ten bedelli yapacak öğrencilere müjde
GİRİŞ 16.08.2018 10:46 GÜNCELLEME 16.08.2018 11:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı'nın, Bedelli Askerlik Uygulaması konulu yazısı Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında görüşülerek, geçici 55'inci madde kapsamında "21 günlük temel askerlik eğitimi" maksadıyla silahaltına alınacak yükseköğretim öğrencilerinin temel eğitimi aldıkları süre içinde idari izinli sayılmalarına, aldıkları temel askerlik eğitiminin ara sınav, vize veya yıl sonu final sınavlarına rastlaması durumunda mazeret sınav hakkı verilmesine, mağduriyet yaşanmaması için üniversitelerce gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Milli Savunma Bakanlığı görevine atanan Sayın Hulusi Akar'ı tebrik etmek için gerçekleştirdiği ziyarette geçici 55. madde kapsamında temel askerlik eğitim alacak yükseköğretim öğrencilerinin mağduriyet yaşamamaları için alınacak tedbirleri Bakan Akar’la müzakere ettiklerini açıklamıştı.

Temel eğitimi aldıkları süre içinde idari izinli sayılacak,   

 

 

Aldıkları temel askerlik eğitiminin ara sınav, vize veya yıl sonu final sınavlarına rastlaması durumunda mazeret sınav hakkı verilecek,                                                        Farklı mağduriyet yaşanmaması için üniversitelerce gerekli tedbirler alınacak.

YORUMLAR 4
  • Ya Diğerleri? 5 yıl önce Şikayet Et
    YÖK öğrencilerin eğitimine ara verdirip 21 güne gönderiyor peki ya diğer meslek grupları nolcak? Hastası olan doktor , görevde olan öğretmen , davalara bakan savcı-hakim , kredisi ödemesi ekmek teknesi olan esnaf , hastasına bakmakla yükümlü olan bireyler , tez döneminde olan öğrenci.... vs kısacası tüm bu durumu yaşayanlar nolcak? ALLAH aşkına nedir bu 21 günde diretme anlayışı?
    Cevapla
  • Ekonomist 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonominin bu zor günlerinde 21 günlük askerliğe hiç gerek olmadığını düşünüyorum. 21 günlük bir askerin devlete maliyeti 1200 TL
    Cevapla
  • Baris 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek lisans tezine denk geliyorsa?
    Cevapla
  • Tara 5 yıl önce Şikayet Et
    ''Yüksek öğretim'' diyor, yüksek lisans da yüksek öğretim kapsamındadır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?