Bilim seyyahları Gana'da

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliği ile düzenlenen Bilim Seyyahları Afrika'da programının şimdiki durağı Gana oldu.

Bilim seyyahları Gana'da
Bilim seyyahları Gana'da
GİRİŞ 17.08.2018 19:46 GÜNCELLEME 17.08.2018 19:46

Düzenlenen programda fizik, kimya, biyoloji ve  matematik alanlarında çeşitli deneyler ve etkinlikler düzenlendi.

Gana'nın Kumasi şehrinde gerçekleştirilen etkinlik güzel anlara sahne oldu. TİKA’nın Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Gerçekleşen Gana etkinliğinde özellikle fizik ve biyoloji atölyelerine öğrencilerin gösterdiği ilgi büyüktü. Günün erken saatlerinde başlayan etkinlik gün boyunca devam etti. Öğrenciler çeşitli deneylerle farklı tecrübeler yaşadı. 



Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mithat Tekçam proje hakkında şunları söyledi: " Biz bu projeyi bilim öğretiminde teoriyi aşıp pratiğe ulaşmak ve gençlere bilimi sevdirmek için başlattık. Okulumuzum bahçesinde başlattığımız program ülke sınırlarını aşıp Kosova, Karadağ, Uganda, Tanzanya ve Tunus’a ulaştı. Bugün de Gana’ya gitmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu programla birlikte yedi farklı ülkede hayat bulan proje uluslararası boyutta Türkiye’nin en iddialı projesi olmaya aday. Yolculuğumuza ara vermeden devam edeceğiz". Bilim seyyahları Eylül ayında Tanzanya Programı için çalışmalar yaparken Ekim ayında ise Bulgaristan ve Yunanistan programlarının  hazırlıklarına devam ediyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama