2018 KPSS Önlisans başvuru nasıl yapılır? Başvuru ekranı ve sınav ücreti...

ÖSYM, 28 Ağustos 2018 tarihinden itibaren başvuru işlemleri başlayacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı önlisans (KPSS)’ye girecek olan memur adayları sınav başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağını, ücretlerin ne kadar olduğu ve hangi bankaya yatırılacağını merak ediyor. İşte 2018 önlisans KPSS sınavı hakkında merak edilenler...

2018 KPSS Önlisans başvuru nasıl yapılır? Başvuru ekranı ve sınav ücreti...
2018 KPSS Önlisans başvuru nasıl yapılır? Başvuru ekranı ve sınav ücreti...
GİRİŞ 12.09.2018 13:16 GÜNCELLEME 12.09.2018 13:16

Binlerce adayın merakla beklediği önlisans KPSS sınavı için başvuru işlemleri başlıyor. 2018 yılı önlisans için KPSS’ye girecek olan adayların başvurularını, 28 Ağustos ile 12 Eylül 2018 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir. Başvuru işlemlerinin ardından KPSS Önlisans sınavı ise 4 Kasım 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek. Başvuru yapacak adaylar, başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki ÖSYM’nin resmi sitesine göre, 2018 KPSS önlisans başvuru ücretleri kaç TL? İşte detaylar.

KPSS (Ön lisans) memurluk sınavı ne zaman? İki yıllık bölümden mezunlar...

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ!

 

2018 KPSS ÖNLİSANS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

KPSS’ye başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın ÖSYM başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır.

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS başvuru ücreti bu yıl 60 TL olarak belirlendi. Ücretlerin yatırılacağı bankalar ise şu şekilde:

- T.C. Ziraat Bankası,

- Akbank,

- Türk Ekonomi Bankası (TEB),

- Deniz Bank,

- Kuveyt Türk PTT,

- Halk Bankası.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Ön lisans KPSS’ye başvuru yapacak adayların aşağıdaki belgeleri başvuru sırasında yanında bulundurmaları gerekmektedir.

- Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu,

- Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Başvuruda adayın kimlik belgesinin aslını yanında bulundurması gerekmektedir.

- ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde(ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların diploma veya öğrenim durumunu gösterir resmî belgelerinin onaylı bir örneği talep edilecektir.

- Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59'da sona erecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek