DGS tercih başvuruları nasıl yapılır? ÖSYM sayfası...

Bayram öncesi DGS sonuçlarının açıklanmasıyla gözler ÖSYM çevrildi. Üniversite eğitimini tamamlamak isteyenlerin merak ettiği 2018 DGS tercih ve yerleştirme başvuruları nasıl yapılır? İşte bu sene itibariyle Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri...

DGS tercih başvuruları nasıl yapılır? ÖSYM sayfası...
DGS tercih başvuruları nasıl yapılır? ÖSYM sayfası...
GİRİŞ 11.09.2018 11:19 GÜNCELLEME 11.09.2018 11:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala gözler DGS tercih ve yerleştirmelerine çevrildi. 2018 - 2019 ÖSYM DGS tercih işlemleri nasıl yapılır? sorusu günün en çok arananlar listesine girdi. Önlisans mezunu olup lisans tamamlamak isteyenlerin başvuru yapacağı ve bununla birlikte Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bölümlerine kayıt yaptıracakları ilgilendiren DGS (Dikey Geçiş Sınavı) tercih işlemleri ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde...

DGS EK YERLEŞTİRME OLACAK MI?
 
ÖSYM tarafından DGS yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması ya da adayların tercih etmemesi sonucunda boş kalan yerler için ek yerleştirme yapılır. DGS puanına göre yapılan ilk tercihlerde adaylardan ücret alınmaz. İlk tercih sonrasında tüm tercihler için adayların 15 Türk Lirası ücret ödemesi gerekir. Ek yerleştirme ücretini ödemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılır.

 

 

ösym-dgs-2018

ÖSYM DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR? DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER...

1- Yerleştirildiğinizde okuyabileceğiniz bölümleri son verilen Tercih Kılavuzu' ndan işaretleyiniz. 

2- Yaptığınız sıralamada en çok istediğiniz programı en başta olacak şekilde işaretleyiniz. 

3- Her sıraya bir sonrakinden daha çok istediğiniz bir programı yerleştirip, listenizi en az istediğiniz programla bitirin. 

4- En son tercihiniz bile kazandığınızda severek okuyabileceğiniz bir bölüm olmalıdır.

5- Tercih yapılırken üniversitelerin geçmiş yıllara ait puanlarına önem verin.

6- Bu sıralamada birbirine çok yakın puanda olan tercihlerle karşılaşılabilir. Ya da istediğiniz bölüm alt sıradaki tercihlerde olabilir. O zaman tutarsız tercih yapmamak için istek dışındaki bölümleri çıkartmak gerekir.

En Sık Yapılan Hatalar

1- Farklı puan türünden ve önlisansdaki alanıyla uyuşmayan bölümler seçmek.
2- Tercih listesini doldurmak için istek dışı okullar yazmak.
3- Bölümlerin özel şartlarına dikkat etmeden tercih yapmak.
4- Kodlama hatası yapmak.
5- Meslekleri ve üniversitelerin bulunduğu şehirleri tanımadan tercih yapmak.
6- Üniversite ve bölüm sınırlaması yaparak kazanma şansını azaltmak

Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır. Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih iptali yapılmaz. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçeler Merkezimizde kesinlikle işleme alınmaz. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz. Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesini alarak saklamalıdır.

YORUMLAR 1
  • dilek 5 yıl önce Şikayet Et
    Sozelden 32 netim var tercih yapamıyorum şikayetçiyim böyle saçmalık olmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri