2018 KYK yurt ücretlerine zam olacak mı? Resmi açıklama yapıldı...

Binlerce öğrencinin tercih ettiği Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları için zam açıklaması geldi. Buna göre 2019 yılında KYK yurt ücretleri zamlanacak mı? İşte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından KYK yurt ücretiyle ilgili yapılan açıklama....

2018 KYK yurt ücretlerine zam olacak mı? Resmi açıklama yapıldı...
2018 KYK yurt ücretlerine zam olacak mı? Resmi açıklama yapıldı...
GİRİŞ 17.09.2018 10:06 GÜNCELLEME 17.09.2018 10:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

2018 - 2019 eğitim dönemi başlıyor. Üniversite kayıtlarıyla birlikte başlayan KYK yurt kayıt işlemleri için öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumunu araştırıyor. Her yıl binlerce öğrenci tarafından tercih edilen KYK yurtları fiyat açısından da aileler için önemli bir fırsat sağlıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamayla birlikte 2019 KYK yurt ücretlerinin fiyatları belirlendi.

KYK ÜCRETLERİNE ZAM OLACAK MI?

 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, bu sene Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurt ücretlerinde herhangi bir zam yapılmayacağını söyledi. 

"Bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'müze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz.

Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum."  

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

2018 -2019 Öğretim Döneminde Yönetim Kurulumuzca öğrencilerimizin ekonomik koşulları da dikkate alınarak aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL arasındadır.

YORUMLAR 7
  • Nazım 5 yıl önce Şikayet Et
    Abi bana 477 Tl ödeme çıktı ben anlamıyorum ?
    Cevapla
  • tarık 5 yıl önce Şikayet Et
    ilk ay içinde depozito alınıyor ekstra bir miktar yurtta herhangi birşeye zarar vermeden çıkışını gerçekleştirirsen depozito miktarını geri alıyorsun
    Cevapla
  • serhat 5 yıl önce Şikayet Et
    bana 517 tl cıkmış devlet yurdu 160 - 265 tl arası diyor en fazla neden böyle anlamadım ilk defa kayıt olacagımız icin ilk ay fazlamı alıyorlar aceba ?
    Cevapla
  • galip 5 yıl önce Şikayet Et
    zamlı yatıran arkadaşlar dekont ile birlikte kendi yurt müdürlüğünüze gittiğinizde, fazla yatırdığınız tutar diğer ayın yurt ücretinden düşecek.
    Cevapla
  • ayşe 5 yıl önce Şikayet Et
    şaka mı bu 215 lira olan yurt ücretime bu yıl 30 lirazam geldi ve eylül ayı için 245 lira ödedim
    Cevapla
  • Turgay 5 yıl önce Şikayet Et
    195 ödendi
    Cevapla
  • Salim 5 yıl önce Şikayet Et
    Haberdeki yurt ücretleri yanlış. 195 lira yapıldı kyk yurt ücretleri 1 Eylül 2018 itibariyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...