2018 Özel okul teşvik yerleştirme sonuçları sonuçları belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2018 - 2019 eğitim öğretim ödeneği kapsamında açıklanacak olan özel okul teşvik sonuçları için geri sayım başladı. Öğrenciler ve velilerin özel okul teşvik başvurularını geçtiğimiz günlerde e-Okul'dan yamıştı. Buna göre Devlet desteği alacak öğrenciler için "Özel Okul Teşvik Yerleştirme Sonuçları" öğrenme sayfası haberimizde....

GİRİŞ 24.09.2018 09:00 GÜNCELLEME 24.09.2018 09:43
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Eylül ayı itibariyle okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Bu sene itibariyle sınav sistemlerinin değişmesi sebebiyle özel okul teşvikine büyük ilgi oldu. 2018 - 2019 eğitim öğretim ödeneği kapsamında açıklanacak olan özel okul teşvik yerleştirme sonuçları ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 Eylül pazartesi günü erişime açılacak. Devlet desteği alarak özel okulda okuyacak öğrencilerden tercih yapmaya hak kazananlar MEB sitesi, öğrencilerin başvuru yaptığı e-Okul ve MEBBİS sitemleri üzerinden sonuçları kolaylıkla öğrenebilecek. Yapılan resmi açıklamaya göre tercih işlemi yapabilecek olan öğrencilerin ilanı 'basvurular.meb.gov.tr' adresinden sorgulanabilecek. Peki özel okul teşvik desteği ödemeleri ne zaman, kimler tercih yapabilecek?

Okullar ne zaman kapanacak? 15 tatil ne zaman başlıyor?

ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

 

Özel okul teşvik yerleştirme sonuçları, 17 Eylül tarihi itibariyle başvuruların tamamlanmasının ardından büyük merak konusu olmuştu. 2018 - 2019 (MEB) Özel okul teşvik başvuru sonuçlarının 17 Eylül pazartesi günü erişime açılması beklense de açıklama saati ile ilgili hiç bir resmi açıklama gelmemiştir. Devlet desteği alarak hayalindeki okula gitmek isteyen öğrenciler ve çocuklarına iyi bir eğitim hayatı sunmak isteyen velilerin merak ettiği özel okul teşvik başvuru sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizden öğrenebilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz gibi MEB'in http://basvurular.meb.gov.tradresini ziyaret ederek sonuçları hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Yapılan açıklamaya göre sonuçlar adreslere posta yoluyla iletilmeyecek ve sadece bu siteden erişime açılacak.

MEB - ÖZEL OKUL TEŞVİK DESTEĞİ BAŞVURU VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ BELLİ OLDU

17 Eylül 2018 tarihinde Yerleştirme Sonuçların açıklanacak.
17-21 tarihinde Eylül 2018 Nakil ve Kesin Kayıt İşlemleri yapılacak.
24 Eylül 2018 tarihinde Ek Yerleştirme Sonuçları açıklanacak.
24-28 Eylül 2018 tarihinde Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri başlayacak.

TERCİH EDİLEBİLECEK OKULLARIN LİSTESİ

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Desteği Tercih İşlemleri  07-14 Eylül 2018 Tarihleri arasında yapılacaktır. Buna göre "Eğitim ve Öğretim Desteği için Başvuru Yapabileceğiniz Kurumları" görmek için tıklayınız

EĞİTİM ÖĞRETİM DESTEĞİ VERİLECEK OKUL TÜRLERİ, DESTEK TUTARLARI VE DESTEK VERİLECEK ÖĞRENCİ SAYILARI

özel-okul-teşvik-2018-2019

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında, özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve temel lise türlerinde öğrenim görecek her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları ile ilk defa destek verilecek öğrenci sayıları belirlendi.

Bu kapsamda, okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye 3 bin 290'ar lira, ilkokullardaki 15 bin öğrenciye 3 bin 960'ar lira, ortaokullar ve liselerdeki 15 biner öğrenciye 4 bin 610'ar lira ile temel liselerdeki 24 bin öğrenciye 3 bin 960'ar lira olmak üzere, toplam 75 bin öğrenciye, bu yıl ilk kez eğitim öğretim desteği verilecek.

Bu sene (2018) okulların ne zaman açılacağı MEB tarafından belirledi!

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL OLUYOR?

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde, yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınır. Sınır seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25'i kadar öğrenci yerleştirilir.

Ek yerleştirme işlemi için ayrıca tercih alınmayacak olup ilk tercihlere göre okulların boş kalan kontenjanlarına yerleştirme yapılacaktır.

özel-okul-teşvik-2018

ÖZEL OKUL TEŞVİKİ HANGİ KOŞULLARDA KESİLİYOR?

İlkokul, ortaokul ve ortaöğretimde okuyan ve teşvik almaya hak kazanan öğrenciler eğitim kademesinin sonuna kadar bu haktan yararlanıyor.

Örneğin ilkokulda teşvik alan öğrenci 4 yılın sonuna kadar teşvik alıyor, ortaokulda tekrar başvuruyor. Teşvik almaya hak kazanan öğrencilerden uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç olmak üzere, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybediyor.

ÖZEL OKUL TEŞVİKİ HAKKINDA BİLİNMEYENLER

YORUMLAR 15
  • Zarda arı 5 yıl önce Şikayet Et
    Hangi okulda okuyacamı öğrenmek istiyorum
    Cevapla
  • offf 5 yıl önce Şikayet Et
    Nerden bakiliyor
    Cevapla
  • seda 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden asgari ücret alıp üniversite de çocuk okutuyoruz bizlere çıkmıyor nereye başvurmanız gerekiyor
    Cevapla
  • ELA 5 yıl önce Şikayet Et
    yaa asgarii ücret alıp nasıl çocuğunuzu özel okula gönderebiliyorsunuz bende bunu çooook merak ediyorum
    Cevapla
  • ayşegül 5 yıl önce Şikayet Et
    başvurduğumuz okula yerleştirildiniz diyor. yani açıklanmış oluyor mu
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın yetkililer sizleri teşviki açıklamaya teşvik ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!