2018 KYK (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurt sonuçları açıkladı!

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği 2018 KYK yurt başvuru sonuçları için geri sayım başladı. Üniversite okumak için başka bir şehre gidecek öğrencilerin ilk tercihlerinden biri olan KYK yurtları başvuruları geçtiğimiz gün tamamlamıştı. Buna göre yurt başvuru sonuçları açıklanma tarihi büyük merak konusu oldu.

2018 KYK (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurt sonuçları açıkladı!
2018 KYK (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurt sonuçları açıkladı!
GİRİŞ 13.09.2018 09:35 GÜNCELLEME 13.09.2018 09:50

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kabul edilen KYK yurt başvuru sonuçları için heyecan dorukta. 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı takvimine göre üniversitelerin açılmasına çok kısa bir süre kaldı. Hal böyle olunca üniversite okumak için başka bir şehre gidecek öğrencilerin ilk tercihlerinden biri olan KYK yurtları başvuru sonuçları büyük merak konusu oldu. 3 Eylül’de başlayan başvurular, 10 Eylül’de sona erdi.

KYK tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmamasına karşın geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi yurt başvuru sonuçları 15 gün içerisinde yani Eylül ayında açıklanması bekleniyor. Üniversite öğrencileri 2018 KYK yurt başvuru sonuçlarını Yurtkur sorgulama sayfasında açıklanması bekleniliyor.

urtkur'un resmi twitter adresinde Kredi Yurtlar Kurumu yurt başvurularına dair resmi açıklama yapıldı. 3 Eylül'de başlayan başvurular, 10 Eylül 2018 tarihinde sona erdi. Yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler başvurularını tamamladıktan sonra kurumdan resmi açıklama beklendi. Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtların 17 Eylül 2018 Pazartesi günü açılacağını söyledi. Kurum, sonuçların hangi saatte açıklanacağına dair resmi açıklamada bulunmadu.

YURTKUR SORGULAMA SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

KYK'DAN NÖBETÇİ YURT AÇIKLAMASI

Eğitimi 24 Eylül’den önce başlayacak öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için söz konusu illerdeki nöbetçi yurtlarımız açıktır ve öğrencilerimizi kabul etmektedir. İhtiyaç olması durumunda başka yurtlar da açılacaktır.

kyk-twitter

BU SENE KYK YURTLARINA ZAM OLACAK MI?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, bu sene Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurt ücretlerinde herhangi bir zam yapılmayacağını söyledi. 

"Bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'müze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz.

Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum."  

kyk-yurt-ücreti

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

2018 -2019 Öğretim Döneminde Yönetim Kurulumuzca öğrencilerimizin ekonomik koşulları da dikkate alınarak aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL arasındadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...