2018 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Belli oldu mu?

İki yıllık ön lisans mezunlarının girdiği DGS sınavı tercihleri geçtiğimiz günlerde tamamladı. ÖSYM tarafından merakla beklenen DGS tercih sonuçları için geri sayım başladı. Üniversite lisans eğitimini tamamlamak isteyenlerin araştırdığı Dikey Geçiş Sınav yerleştirme sonuçlarıyla ilgili tüm ayrıntılar haberimizde.

2018 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Belli oldu mu?
2018 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Belli oldu mu?
GİRİŞ 19.09.2018 09:28 GÜNCELLEME 19.09.2018 09:28

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi  2018 - 2019 DGS tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak. Son günlerde büyük merak konusu haline gelen konuyla ilgili ayrıntılar gelmeye devam ediyor. İki yıllık ön lisans mezunlarının girdiği DGS sınavı tercihleri geçtiğimiz günlerde tamamladı. Geçtiğimiz sene Dikey Geçiş Sınav yerleştirmeleri 26 Eylül'de başlamış ve 2 Eylül'de sonular açıklanmıştı. Peki bu dönem hangi tarihte açıklanacak?

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

 

 

Buna göre 2018 DGS tercih sonuçlarının da tercih işlemlerinin sona ermesinden sonra 1 hafta içerisinde yani Eylül ayının sonunda açıklanması bekleniyor. ÖSYM konuya ilişkin resmi bir açıklama yapması halinde haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

AÖF DGS KAYIT İŞLEMLERİ

"Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik"esaslarına göre Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programı mezunlarından lisans öğrenimine devam etmek isteyenler dikey geçişle kayıt yaptırabilmektedirler. 24 - 28 Eylül 2018 tarihleri arasında internet başvurusu ve AÖF bürosundan kayıt işlemleri gerçekleştirilecek.  Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “Dikey Geçiş” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

DGS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

Açıklanacak yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir programı kazanamayan adaylar, ek yerleştirme için bekleyişe geçecek. Herhangi bir programı kazanamayan adaylar, ÖSYM tarafından açıklanacak olan boş kontenjanları bekleyecek. Aynı zamanda ek tercih işlemleri için tarihler ÖSYM tarafından duyurulacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...