PTT'den 5 bin memur alımı sınav sonucu ve göreve başlama tarihi

Binlece kişinin 2018 yılı itibariyle Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) 5 bin personel alımı sınav sonucunu geçtiğimiz günlerde öğrendi. Yapılan sınav itirazlarının ardından PTT personel alımının kesin sınav sonuç tarihi kurum tarafından belirlendi. İşte PTT 5 bin personel alım sürecine dair merak edilenler

PTT'den 5 bin memur alımı sınav sonucu ve göreve başlama tarihi
PTT'den 5 bin memur alımı sınav sonucu ve göreve başlama tarihi
GİRİŞ 17.10.2018 09:22 GÜNCELLEME 17.10.2018 09:22

Bu sene itibariyle Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü 5 bin personel alımı için düzenlediği sınavın kesin sonucu için geri sayım başladı.  Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİSEM) tarafından 12 Ağustos 2018 tarihinde yapılan sınavın sonuçları 20 Eylül 2018 tarihinde açıklandı. Sonuçların ardından itiraz süreci başlamıştı. Bu kapsamda beklemede olan personel adaylarını bilgilendirici açıklama PTT'den yapıldı.

PTT 5 BİN PERSONEL ALIMI KESİN SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

 

2018/1 personel alımı yazılı sınavları 12.08.2018 tarihinde 16 il merkezinde yapılmıştır. Yazılı sınav sonucu 20.09.2018 tarihinde http://ik.ptt.gov.tr adresinde yayınlanmıştır. Adaylar, yazılı sınav sonucuna ilişkin itirazları 21.09.2018-27.09.2018 tarihleri arasında gazisem@gazi.edu.tr e-mail adresine yapabilecektir. Yazılı sınav sonucuna itirazlara ilişkin itiraz değerlendirme raporu http://ik.ptt.gov.tr adresinde yayınlanacaktır. Kesin sınav sonuçları en geç 19 EKİM 2018 tarihinde yayınlanacaktır.

GÖREVE BAŞLAMALAR NE ZAMAN OLACAK?

Yazılı ve sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, yazılı ve sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren belirli dönemler halinde en geç bir sene içinde başlanılacak.

HANGİ PUANI ALAN NEREYE YERLEŞECEK?

PTT personel alım sınavından 70 puan ve üstü alanlar;

Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuru yapabilecek

PTT personel alım sınavından 60 puan ve üstü alanlar;

Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT'de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT'de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuru yapabilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı