MEB İkokullarda Yetiştirme Programı nedir? 2018 Kimler nasıl başvurur?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 3'üncü ve 4'üncü sınıfta okuyan öğrenciler düzenlenecek olan 'İlkokullarda Yetiştirme Programı ücretsiz olacak. Peki İkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP)'ten kimler yaralanabilecek? Nasıl başvuru yapılacak?

MEB İkokullarda Yetiştirme Programı nedir? 2018 Kimler nasıl başvurur?
MEB İkokullarda Yetiştirme Programı nedir? 2018 Kimler nasıl başvurur?
GİRİŞ 03.10.2018 12:54 GÜNCELLEME 03.10.2018 12:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı İlkokullarda Yetiştirme Programı ile programın uygulama kılavuzunu yayınladı. İYEP mesleki çalışma döneminde öğretmenlere tanıtılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokullarda uygulanacak yeni programın ilkelerini belirledi. 3'üncü ve 4'üncü sınıfta okuyan öğrenciler için 'İlkokullarda Yetiştirme Programı' 2018 - 2019 eğitim öğretim dönemi içerisinde başlatılacak. Haftada toplam 10 ders saatini geçmeyecek ve velilerden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecek.

 

 

İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) Uygulama Kılavuzu İçin Tıklayınız

İYEP’İN NEDİR? AMAÇLARI NELERDİR?

İlkokulların 3 ve 4 üncü sınıflarına devam eden, Türkçeve matematik derslerinden İlkokullarda Yetiştirme Programı kapsamında belirlenen kazanımları edinemeyen öğrenciler için geliştirilen bir programdır.

- Öğrencilerin beklenen öğrenme seviyesine ulaşmasına yardımcı olmak,
Öğrencilerin psikososyalaçıdan desteklenmesini sağlamak,
Üst eğitim kademelerinde ortaya çıkması muhtemel uyum sorunlarını önlemek,
Akademik başarısızlıktan kaynaklanan devamsızlıkların önüne geçmek,
Sorun çözebilen, iletişime ve öğrenmeye açık, özgüven ve sorumluluk sahibi sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine imkân sağlamak programın genel amaçlarındandır.

İYEP hangi öğrencilere hangi sınıflarda uygulanacak? Kimler başvurabilecek 

İlkokulların 3 ve 4. sınıflarına devam eden, özel eğitim tanısı olmayan, Türkçe ve matematik derslerinden İlkokullarda Yetiştirme Programı kapsamında belirlenen kazanımları edinemeyen öğrenciler hedef kitle olacak.

Yabancı Uyruklu Öğrenciler, Sığınmacılar, Mevsimlik Tarım İşçisi Çocukları gibi tüm dezavantajlı öğrenciler İYEP kapsamında değerlendirilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2018 - 2019 eğitim öğretim yılı itibariyle "İlkokullarda Yetiştirme Programı" Kasım ayında başlatılacak.

MEB'den çok önemli düzenleme: Ücretsiz olacak

YORUMLAR 2
  • 21YıllıkÖğretmen 5 yıl önce Şikayet Et
    İlkokullarda ders saatleri azaltılacağına arttırılıyor. Daha bebeklikten yeni çıkmış 5 yaşında alınan çocuklara günde 6 ders yapılıyordu şimdi kursla 8 derse çıkacak . Ödevleri de sayarsak günde 10 saat ders , haftasonu bile kurs yapacaklar . Üniversitede bile en fazla haftalık 30 saat ders vardır ilkokulda 40-60 saat aşırı değil mi ? Yazık günah bunlar henüz oyun çağında çocuklar !
    Cevapla
  • Tahsin YILMAZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha 1. sınıfa başlayan çocuklar için bile kurs verilecek ve çocuk başına aylık 100 TL. alınacağı şeklinde velilere haberler aktarılıyor.Elbette her şeyi devletten beklemek yanlıştır da her öğrenciden de ıslak mendiline.tuvalet kağıdı,havlu peçete,A4 kağıdı bunlara da tamam, okulun temizliğini özel firmalara yaptıran ve bu yüzden velilerden para isteyen,okul için öğrencilere özel kıyafet ve bu kıyafeti de sadece bir yerde bulabiliyorsunuz;hemde piyasadaki değerinin üç dört katına.Yetkililere duyurulur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü