KYK burs başvurusu internet üzerinden nasıl yapılıyor? 2019 -2020

KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler burs başvurularına çevrildi. Peki 2019 - 2020 KYK burs ve öğrenim kredisi başvurusu nasıl yapılır? Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği burs başvuruları kesin olarak ne zaman başlayacak? İşte öğrenciyken maddi destek almak isteyenlerin merak ettiği konunun detayları...

KYK burs başvurusu internet üzerinden nasıl yapılıyor? 2019 -2020
KYK burs başvurusu internet üzerinden nasıl yapılıyor? 2019 -2020
GİRİŞ 28.09.2019 15:45 GÜNCELLEME 28.09.2019 15:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer 2019 - 2020 KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağına dair resmi açıklama yapılmasa da kurum tarafından önemli bir açıklama geldi. YurtKur sitesinde "Kredi burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak." açıklamasında bulunuldu. Buna göre Ekim ayı itibariyle başvuruların başlaması bekleniliyor. Peki KYK burs ve kredi başvurusu internetten nasıl yapılır? 

KYK BAŞVURUSU İNTERNETTEN NASIL YAPILIR?

 

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir. Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Öğrenciler, burs başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Burs başvurularını yapmak isteyen öğrencilerin, e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama butonuna Gençlik ve Spor Bakanlığı yazarak çıkan ekrana tıklaması ve alt sekmede yer alan Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu sekmesine tıklaması gerekiyor.

Daha sonra ekrana gelecek olan sayfada, öğrencilerden istenen gerekli adımların doğru şekilde takip edilmesi gerekmektedir.

KYK BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN. (e-Devlet)

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre burs hakkı kazanan öğrencilerin bursları bazı durumlarda kesilebilir;

Başarısız olması, Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, Öğretim kurumunun kapatılması, Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

KYK Burs ve Öğrenim Kredisi

BURS BAŞVURUSUNDAN YARARLANAN BİLECEK ÖĞRENCİLER!

- Ön lisans öğrencileri, 
Lisans öğrencileri, 
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) 
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, 
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,  burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bursu kazanan öğrenci, kredi başvurusunda bulunma hakkı yok. Burs başvurusu kabul edilmeyen öğrenciler, kredi başvurusu yapabilme hakkına sahip.

2019 BURS MİKTARLARI NE KADAR OLACAK?

Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre Kredi Yurtlar Kurumu devlet bursunda artış belli oldu. Buna göre durumu olmayan üniversite öğrencileri lisans bursu 470 TL'den 500 TL'ye , yüksek lisans bursu 940 TL'den 1000 TL'ye doktora burs 1410 TL'den 1500 TL'ye yükseldi.

KYK BURS ÖNCELİĞİ NEDİR? KİMLER BAŞVURABİLİR...

Burs/kredi müracaatından sonra öncelikli öğrenciler öncelik belgelerini Kurumumuz yurtkur.gsb.gov.tr internet sayfasında ilan edilen tarihler arasında “Söğütözü Mahallesi, 2176 Sokak, Numara:25 Çankaya, Ankara” Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlük adresine bizzat teslim edebilir veya posta yolu ile gönderebilir.

Peki hangi öğrenciler öncelik sırasından yararlanıyor. Kurumun sitesinden alınan bilgiye göre;

1) Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi) Belge, 
2) Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
3) Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
4) Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
5) Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
6) Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
7) Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,
8) ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler öncelikli olarak burs almaktadır.

YORUMLAR 1
  • nada kıllavı 5 yıl önce Şikayet Et
    kyk yurt ve burs
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi