2018 KPSS ortaöğretim sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

Bu hafta sonu sınava giren 3 milyonun üstünde memur adayı gözünü şimdiden 2018 KPSS sonuçlarına çevirdi. ÖSYM'nin 07 Ekim 2018 tarihinde düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucu ile ilgili tarih netleşti.

2018 KPSS ortaöğretim sınav sonucu ne zaman açıklanacak?
2018 KPSS ortaöğretim sınav sonucu ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 09.10.2018 09:37 GÜNCELLEME 09.10.2018 09:37

Memur olmak için aylardır çalışan ilkokul ortaokul ve lise mezunları dün itibariyle KPSS'ye girdi. Her dönem olduğu gibi bu dönemde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen 07 Ekim KPSS sınav sonuç tarihi için geri sayım başladı. Yaklaşık 3 milyon memur adayının girdiği 2018 KPSS ortaöğretim sınavında adaylara, genel yetenek ve genel kültür testleri için 130 dakika (2 saat 10 dakika) verildi. Verilen süre içerisinde soruları cevaplamaya çalışan memur adayları, alacakları puanları bir an önce öğrenmek isteyenler için ÖSYM'den açıklama geldi.

07 Ekim KPSS ortaöğretim lise soru ve cevap kitapçığı! (Tüm Dersler)

 

 

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM'nin akademik takvimine göre 8 Kasım Perşembe günü erişime açılacak. Her hangi bir tarih akması durumunda resmi hesaplarından durumu yayımlanacak.

SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Ortaöğretim KPSS sınav yorumları! 07 Ekim Memurluk sınavı zor muydu?


SINAV KURUM TARAFINDAN NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR? PUANLAR...

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir. 

2018 KPSS lise sınavı puan hesaplaması! Nete göre puan öğrenme...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA