15.İmam Hatipliler Kurultayı Manavgat'ta yapılacak

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından yılda bir kez gerçekleştirilen ve yıllık çalışmaların istişare edildiği İmam Hatipliler Kurultayı’nın 15’si, Türkiye genelindeki mezun dernekleri ve başkanlarının da katılımıyla Antalya Manavgat’ta yapılıyor.

15.İmam Hatipliler Kurultayı Manavgat'ta yapılacak
15.İmam Hatipliler Kurultayı Manavgat'ta yapılacak
GİRİŞ 11.10.2018 12:48 GÜNCELLEME 11.10.2018 17:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İmam hatiplerle ilgili önemli konuların alanında uzman isimler tarafından masaya yatırılacağı Kurultay’da ÖNDER’in her yıl yenilenen mottosu da ilan edilecek.

13-14 Ekim 2018 tarihinde Selge Beach Otel’de yapılacak olan kurultay, ÖNDER Genel Sekreteri Abdullah Ceylan’ın başkanlığındaki Selamlama ve Açılış oturumuyla başlıyor. Prof. Dr. A. Haluk Dursun’un “Zaman, mekan ve insan” başlıklı sunumunun ardından, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er bir selamlama konuşması yapacak. ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ise derneğin yeni mottosunu açıklayacak ve hazırlanan manifestoyu okuyacak.

 

 

Bilgi ve hikmet nedir?

Bilgi ve Hikmet başlığını taşıyan ikinci oturumda, Prof. Dr. Ergün Yıldırım “Düşünce dünyamız”, işadamı Mesut Çankaya “Yaşantımızda bereket”, Camideyiz Biz Platformu Kurucusu Yasin Uslu “İbadet hayatımız” başlıklı sunumlarını gerçekleştirecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da, “Hikmet üzerine” konuşmasını yapacak.

İmam hatipler, tehditler ve fırsatlar

ÖNDER Genel Başkan danışmanı Mehmet Sönmez’in başkanlığını yaptığı üçüncü oturumda ise “Eğitim meselemiz” masaya yatırılacak. Bu oturumda imam hatipler özelinde müzakerelerde bulunulacak. ÖNDER eski Başkanı ve Talim Terbiye Kurulu üyesi Dr. Hüseyin Korkut, “İmam hatiplerin kuruluş yıldönümü”, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz “İmam hatip okulları, tehditler ve fırsatlar”, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Muhammed Öztabak “Eğitim nereye evriliyor?” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirecek.

Örnek uygulamalar

Kurultay’ın ikinci gününde program, il başkanları toplantısıyla başlayacak. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen dördüncü oturumda “Derneklerimizde örnek uygulamalar ve güncel meseleler” ele alınacak. ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı İsmail Çakır’ın başkanlık ettiği oturumda Şırnak’tan “Gezici kütüphane”, Antalya’dan “Çağın Esmaları” ve Aksaray’dan “Bir Günlük Ailem Olur musun?” uygulamaları anlatılacak. Oturumun ikinci bölümünde ise ÖNDER Genel Başkanı ve yardımcıları dernek başkanlarıyla biraraya gelip müzakerelerde bulunacak.

Sonuç bildirgesi açıklanacak

Kurultay ikinci günün sonunda değerlendirme ve sonuç bildirgesi ile kapanacak. ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Köse bir değerlendirme konuşması yaparken, ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Ali Yıldız da sonuç bildirgesini açıklayacak. Program, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü sporcularının yaptıkları müsabakalar ve kazananlara hediye takdimi ile son bulacak.

YORUMLAR 4
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    allah beterinden saklasın amin
    Cevapla
  • EMEKLİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlara vesile olsun inşallah
    Cevapla
  • SoyadımÖNDER 5 yıl önce Şikayet Et
    İftihar ediyorum. Ne mutlu sizlere ve bana.
    Cevapla
  • BAYRAKLI 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yâr ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail''den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü