2018 KPSS önlisans sınav giriş belgesi çıkartma sayfası! (ÖSYM)

Memur olmak için ÖSYM'nin düzenleyeceği KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavına) girecek adaylar şimdide ais.osym.gov.tr adresinden sınav yerlerini merak ediyor. Bu sene bir çok kuruma memur alınacak olaması sebebiyle KPSS önlisans sınavı büyük önem taşıyor. İşte sınava girecek binlerce kişi için sınav giriş belgesi sorgulama sayfası.

2018 KPSS önlisans sınav giriş belgesi çıkartma sayfası! (ÖSYM)
2018 KPSS önlisans sınav giriş belgesi çıkartma sayfası! (ÖSYM)
GİRİŞ 02.11.2018 11:14 GÜNCELLEME 02.11.2018 11:14

2018 yılı itibariyle ÖSYM'nin son memurluk sınavına sayılı günler kaldı. Aylardır sınava hazırlanan ve memur olma hayaliyle yaşayan adaylar heyecanla KPSS önlisans sınav yerlerini merak etmeye başladı. Son yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı baz alınması halinde sınav giriş belgesi 26 Ekim cuma günü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi  tarafından açıklanması bekleniyor. Bununla birlikte yapılan açıklamaya göre bu sınavda da dört yanlış bir doğruyu götürme kuralı devam edileceği aktarıldı 

Memur adayları, resmi site olan ais.osym.gov.tr üzerinden T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile erişim sağlayabildikleri “Aday İşlemleri Sayfası” üzerinden KPSS ön lisans sınav yerlerini görüntüleyip çıktı alabilecekler.

 

KPSS ÖNLİSANS SINAVINA NE KADAR KALDI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan sınav takvimine göre KPSS önlisans 4 Kasım 2018’de gerçekleştirilecek. Buna göre aşağıda bulunan sayacı takip ederek sınava kaç gün kaç saat kaldığı takip edebilirsiniz.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kamu Personeli Seçme Sınav sonuçları 29 Kasım 2018'de adayların erişimine açılacak ve resmi siteden duyurulacak. Sonuçlar posta yoluyla iletilmeyecek ve SMS gönderilmeyecek.

KPSS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

2018 Önlisans KPSS'de Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere 120 soru sorulacak. KPSS önlisans sınavında Türkçe'den 30 soru, matematikten 30 soru, tarihten 27 soru, coğrafyadan 18 soru, vatandaşlık bilgisinden 9 soru, güncel konularda 6 soru yer alacak.

SINAVDA YANINIZDA OLMASI GEREKENLER!

Kurum sınav zamanında yanınızda bulunması gerekenleri açıkladı. Nüfus cüzdanı, süresi geçmeyen pasaport, aday asker ise, askeri kimlik belgesi yanında bulundurması gerekmektedir. Aday kimlik belgesinin fotokopisi ile gelirse, sınava alınmayacak, sınavı kabul edilmeyecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki