Ağırakça'dan Somalili mevkidaşına mobilya jesti!

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Kızılay Başkanı Dr.Kerem Kınık aracılığıyla Somali National Üniversitesi Rektörlük makam odasının tefrişini üstlendi. Ağırakça mevkidaşına, makamında kullanılmak için ofis mobilyası ve makam odası donanımlarını hediye etmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Ağırakça'dan Somalili mevkidaşına mobilya jesti!
Ağırakça'dan Somalili mevkidaşına mobilya jesti!
GİRİŞ 05.11.2018 14:39 GÜNCELLEME 05.11.2018 14:39

Geçtiğimiz aylarda, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan Mevlana Değişim Programı kapsamında, Mardin Artuklu Üniversitesi ile Somali National Üniversitesi arasında kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen bir işbirliği protokolünün imzalandığını hatırlatan Rektör Ağırakça, Somali National Üniversitesi’nin Rektörlük makamında kullanılmak üzere ofis mobilyası ve makam odası donanımlarını hediye etmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Tefrişatın tüm masraflarını bir hayırsever aracılığıyla temin eden Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Yükseköğretim Kurulu tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen İslam Ülkeleri Rektörler Forumu’nda Somali National Üniversitesi Rektörü Ahmed Jimal’le tanıştıkları bilgisini verdi.

"Somali’de ki mevkidaşa rektörlüğünü yaptığı üniversitenin Rektörlük makam odasının ofis koltuk, masa ve dolap ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olduk" şeklinde konuşan Prof. Dr. Ağırakça Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık’la bağlantıya geçerek insani yardım çalışmaları için Somali’de bulunan Kızılay aracılığıyla yapılan bağışın yerine ulaştırıldığını söyledi.

Ağırakça, Somali Cumhuriyeti’nin tek devlet üniversitesi olan Somali National Üniversitesi ile Mardin Artuklu Üniversitesi arasında 5 yıllık işbirliği protokolü imzalandığı bilgisini vererek bunu iki üniversite arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir kilometre taşı olarak nitelendirdi.

Mardin Artuklu Üniversitesinden Tarla bitkileri, makine, ziraat ve telkâri alanlarında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın katkılarıyla uzman ve öğretim üyesi gönderileceği bilgisini de aktaran Rektör Ağırakça, imzalanan işbirliği protokolü kapsamında iki üniversite arasında bilgi ve tecrübelerin paylaşılması, öğretim elemanları, öğrenci ve idari kadroların eğitsel ve yönetsel konularda bilgilendirilmesi, araştırmacı değişimi ve bilimsel çalışmaların yapılması gibi konularda mutabakata varıldığını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?