KPSS ortaöğretim sınav sonuç ekranı! 2018 ÖSYM lise sınav sonuçları...

Uzun süredir beklenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim (lise) düzeyi sınav sonuçları, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Peki sonuçlar nasıl öğrenilir? İşte KPSS ortaöğretim (lise) düzeyi ÖSYM sonuç sorgulama ekranı haberimizde...

KPSS ortaöğretim sınav sonuç ekranı! 2018 ÖSYM lise sınav sonuçları...
KPSS ortaöğretim sınav sonuç ekranı! 2018 ÖSYM lise sınav sonuçları...
GİRİŞ 13.11.2018 10:25 GÜNCELLEME 13.11.2018 10:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Memur olma hayali ile ortaöğretim (lise) düzeyinde KPSS sınavına giren adaylar için bekleyiş sona erdi. 7 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim (lise) sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Toplamda 3 milyon adayın katılım sağladığı KPSS sınav sonuçlarını haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin KPSS sınav sorgu ekranı...

 

2018-2019 lise mezunu memur KPSS 50, 55, 60, 65, 70, 75 puanla alınır mı?

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tarafından ortaöğretim düzeyi KPSS sonuç sorgulama ekranı erişime açıldı. Sonuçları öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

2018 ÖSYM KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

2018 KPSS Sonuç Sorgulama Ekranı

 

2018 KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SORU VE CEVAPLARI

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri için ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 09 Ekim 2018 tarihinde saat 15.45’den itibaren erişime açıldı. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabiliyor.

Hangi kamu kurumları için KPSS şartı kalktı? İşte KPSS şartsız devlet memuru...

 

KPSS Ortaöğretim

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILDI?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların ASP’leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.

YORUMLAR 1
  • sevda oruç 5 yıl önce Şikayet Et
    Mrb ben düz lise mezunuyum. Kpss ortaöğretim puanım 70 . Bir yerlere yerleşebilirmiyim? Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Tşkkür ederim şimdiden
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz