Almanya İmam Hatipliler Derneği açılıyor!

Almanya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (ALİMDER) açılışı için hazırlıklar son aşamaya geldi. Kuruluşu için resmi başvuruları da yapılan Herne kentindeki derneğin başkanı ise yine bir imam hatipli olan Hasan İnam olarak belirlendi.

Almanya İmam Hatipliler Derneği açılıyor!
Almanya İmam Hatipliler Derneği açılıyor!
GİRİŞ 08.11.2018 16:57 GÜNCELLEME 08.11.2018 16:57

Almanya’da yaşayan ve imam hatipte eğitim almak üzere aileleri tarafından Türkiye’ye gönderilen gurbetçi gençler, eğitimlerini tamamladıktan sonra mezun oldukları okulları unutmadı.

27 yıldır buluşuyorlar

Almanya’nın çeşitli şehirlerinde ve Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan imam hatip lisesi mezunları her yıl düzenli olarak biraraya geliyorlar. Özellikle Bursa İmam Hatip Lisesi mezunlarının katıldığı organizasyonlarda bu yıl da 27. buluşma gerçekleşti. İmam hatiplilik bilinci ve kültürünü taşıyan öğrenciler yıllar sonra bu bağın daha da güçlenerek ileriye taşınması için dernek kurmaya karar verdi. Hasan İnam başkanlığındaki Almanya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği ALİMDER’in kuruluşu için başvurular yapıldı.

Dernek olmaya karar verdiler

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcıları Veysel Başar ve Faik Tanrıkulu ile Bursa İmam Hatip Mezunları Derneği (BİHMED) Başkanı Kadir Oruç, Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Vanlıoğlu ve Mürsel Durmaz da gerçekleşen 27. buluşmaya katıldı. Toplantıda hem derneğin kuruluşu hem de Avrupa çapında teşkilatlanma ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını belirten ÖNDER Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Tanrıkulu, “Arkadaşlarımız Almanya’nın çok farklı bölgelerinden gelip her sene bu buluşmaya katılıyorlardı. Bu sene ilk kez dernekleşme kararı çıktı. Bunu çok önemsiyoruz” dedi.

Yabancı düşmanlığına karşı

Almanya’da 3.5 milyon Türk vatandaşının yaşadığını hatırlatan Faik Tanrıkulu, “Türkiye’de imam hatipten mezun olup farklı alanlarda başarılı olmuş imam hatipli gurbetçi vatandaşlarımız bulunuyor ve 27 yıldır bu kapsamda her yıl görüşüyor olmaları çok önemli. Almanya’nın çok farklı yerlerinden gelip o birlikteliği, kardeşlik ruhunu, imam hatip ruhunu yaşatıyorlar. Bu süreçten sonra kurumsallaşıp 3.5 milyon vatandaşımızın daha geniş kesimine ulaşmış olmaları çok önemli. Bilhassa ayrımcılığın ve yabancı düşmanlığının arttığı bu dönemlerde birlikte olabilmek beraber faaliyet yapmak çok daha anlamlı” diye konuştu.

İlk dernek Gümülcine’de

İmam hatip mezunlarının Avrupa’da açtıkları ilk dernek, Yunanistan’ın Gümülcine kentinde bulunuyor. Almanya’da açılan dernek ise bu alandaki ikinci sivil toplum kuruluşu. Derneğin, Türkiye’deki mezun dernekleriyle irtibatların geliştirilmesi, yaz kamplarının yapılması, kültür gezilerinin planlanması noktasında çalışmalarla programına başlayacağı belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı