2019 LGS soruları nasıl olacak? Zor mu olacak kolay mı olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve binlerce öğrencinin gireceği 2019 LGS için geri sayım başladı. Peki Liseye Geçiş Sınavı bu sene kolay olacak mı? Günlerdir sınava hazırlanan öğrenciler bu sorunun yanıtını merak ediyor. Konuya ilişkin ise uzmanlar yeni değerlendirmede bulundu...

2019 LGS soruları nasıl olacak? Zor mu olacak kolay mı olacak?
2019 LGS soruları nasıl olacak? Zor mu olacak kolay mı olacak?
GİRİŞ 29.11.2018 16:13 GÜNCELLEME 29.11.2018 16:14
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz sene sistem değişikliğine giden MEB yeni dönemde yapılacak LGS hakkında bilgiler verdi. Binlerce öğrenci 1 Haziran 2019'da yapılacak sınav için günlerdir çalışıyor. Peki 2019 LGS'de sorular zor mu olacak? Uzmanlar yeni liseye geçiş sınav hakkında öğrenciler ve veliler için kritik önerilerde bulundu...

ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR YÖNELTİLECEK

İki oturum olarak düzenlenecek sınavda, soru sayısı ve ders dağılımlarında bir değişiklik yapılmadı. Sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak.

 

Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

ÖĞRENCİLER ZORLANACAK

 

Eğitim uzmanları yayımlanan örnek soruların bütün olarak incelendiğinde soru mantığının değiştiğinin görüldüğüne dikkat çekti. 

Öğrencinin günlük yaşamında karşılaşacağı olayları örneklemesi,  farklı disiplinlerde öğrenilen bilgilerin birlikte kullanılmasını gerektirmesi, branş ayrımı gözetmeksizin şekil, grafik ve görsel okumaya özel olarak vurgu yapılmış,  duygulara, kültüre, sanata ve spora da vurgu yapması olarak sayabiliriz.

SORULARDA AKADEMİK YETERLİLİK ARANACAK

Soruların çok yüksek akademik yeterlilik gerektirdiğini vurgulayan eğitimciler, "Bu tür soruları çözebilmek ilkokul yıllarından itibaren öğrencilerin akademik ilgisinin çok yüksek olmasını gerektirmektedir. LGS’ye hazırlanan öğrencilere önerim; her ay yayımlanan örnek soruları mutlaka kendi kendilerine çözmeleri, çözemedikleri sorularla ilgili araştırma yapmadan öğretmenlerine sormamalarıdır. LGS’de, örnek soruların benzerleri gelecek. Dolayısıyla bu tür sorular dışında soru çözerek sınava hazırlanmak sizi başarıya ulaştırmayacaktır" değerlendirmesinde bulundular.

SAYISAL ALANIN SÜRESİ 20 DAKİKA ARTIRILDI

Bakanlık, sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan sürenin, 20 dakika uzatılmasını kararlaştırdı.

Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI HER AY YAYINLANACAK

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ekim ve kasım aylarında öğrencilere yardımcı olmak için örnek soru kitapçıkları yayınlamıştı.

Öğrenci, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılandığı belirtilen bu yeni uygulamaya, her ay örnek soru kitapçığı yayınlanarak devam edileceği bildirildi.

YORUMLAR 94
  • sude 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayısal hariç kolaydı bence
    Cevapla
  • cey cey 3 yıl önce Şikayet Et
    ı think lgs it is absurd because it is veryvery absurd
    Cevapla
  • veremay 4 yıl önce Şikayet Et
    ya gerçekten anlamıyorum 12 13 yaşındaki çocukları bu kadar sıkmanın alemi ne bir sınav yaparsınız 17 bine aşkın kişi birinci olur bir bakmışsınız ki yerine gelen sınavda herkes toslamış... bu ne abi ya cidden
    Cevapla
  • ceycey 3 yıl önce Şikayet Et
    doğruluğundan emin olamıyorum
    Cevapla
  • hayri 4 yıl önce Şikayet Et
    bu sen zor olucak ama kendine inanan başarır
    Cevapla
  • eda 4 yıl önce Şikayet Et
    çalışırsak başırırız bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı