KPSS tercih başvuruları nasıl yapılır? Memur olmak isteyenler için kadro...

Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar aldıkları puanlar neticesinde KPSS tercihlerini merak etmeye başladı. Aylardır sınava çalışan ve bunun sonucundan tercih yapacak olan memur adayları ÖSYM'nin belirlediği takvime göre 2019/3 KPSS tercih kılavuzu yayınlanmasıyla birlikte bu hafta başvurularını yapabilecek.

KPSS tercih başvuruları nasıl yapılır? Memur olmak isteyenler için kadro...
KPSS tercih başvuruları nasıl yapılır? Memur olmak isteyenler için kadro...
GİRİŞ 25.01.2019 09:15 GÜNCELLEME 25.01.2019 09:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Memur adayları için yeni bir tercih süreci başladı. ÖSYM'nin resmi web sitesinde KPSS’ye dair 2019/3 tercih kılavuzu yayımlanırken, devlet memurluğu başvuruları ne zaman açıklanacak sorusuna kurumdan cevap geldi. Yayımlanan kılavuza göre Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne 243 önlisans, 22 lisans olmak üzere toplamda 265 personel alınacak. Peki KPSS 2019/3 tercihleri nasıl yapılır ve KPSS tercihlerinde son gün ne zaman?

 

 

KPSS 2019/3 TERCİHLERİNDE SON GÜN NE ZAMAN?

Adaylar tercihlerini, 18-24 Ocak 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 24 Ocak 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS tercih ba

 

 

KPSS 2019/3 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS 2019/3 tercih kılavuzunu detaylı okuduktan sonra başvuru işleminize başlayabilirsiniz. KPSS tercihleri ÖSYM'nin sitesinde yer alan tercih otomasyonu aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Adaylar başvurularını 24 Ocak 23.59'a kadar gerçekleştirebilir. KPSS 2019/3 tercihleri ile ilgili işlemleri son güne bırakmamanız önerilir. Yukarıdaki bağlantı aracılığı ile KPSS 2019/3 tercih işlemlerinizi yapabilirsiniz.

TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla ilgili lisans, önlisans programından mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, göreve başlama işlemleri yapılmayacaktır.

Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

YORUMLAR 2
  • Mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    Haberi yapmışsınız iyi güzelde tercih süresi bittikten sonra yapmasaydınız keşke
    Cevapla
  • Nil 5 yıl önce Şikayet Et
    Malesef :(
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi