Temel liseler kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı yeni dönemde...

Milli Eğitim Bakanlığı 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren temel liselerin kapatılacağını açıkladı. Peki yeni sistem ne zaman yürürlüğe girecek? MEB internet sitesinde destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin yapılacak yeni düzenlemelerin yer aldığı duyuru yayımlandı.

Temel liseler kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı yeni dönemde...
Temel liseler kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı yeni dönemde...
GİRİŞ 30.01.2019 09:15 GÜNCELLEME 30.01.2019 09:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Temel liseler kapatılıyor mu? Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için konuyla ilgili resmi sitesi üzerinden duyuru yayımlayan Milli Eğitim Bakanlığı "Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde açılan temel liseler de 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sonunda kanunda belirtilen süreyi tamamlayarak kapanacak. Bu nedenle temel liselere yeni öğrenci kaydı ve bursluluk sınavı yapılmayacak." ifadesi kullanıldı.

 

 

PEKİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER NE OLACAK?

Bu okulların ara sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin resmi ve özel ortaöğretim kurumlarına ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda naklinin yapılabileceği aktarılan duyuruda, "Milli Eğitim Bakanlığınca bu süreçte veli ve öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm tedbirleri almaya dönük çalışmalar yapılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

 

TEMEL LİSELER NELEDİR?

5 Temmuz 2014 cumartesi tarihinde Millî Eğitim Bakanlığın tarafından Resmi Gazete üzerinden yayınlanan düzenleme ile öğrencileri YGS ve LYS sınavlarına hazırlayan dershaneler dönüşüm programı dahilinde Temel Lise olarak adlandırıldı. Ortaokul eğitimini tamamlamış öğrenciler 9. Sınıfa başlayacakları eğitim öğretim yılında Temel Lise’ye kayıt olabilir. Herhangi bir Anadolu Lisesi, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Özel Liselere kayıt olan öğrenciler daha sonra nakil işlemi yaparak Temel Lise’ye geçiş yapabilirler. Müfredat farkı bulunmayan özel statülü liseler dışında Anadolu Lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Özel Liselerden, Temel Liselere geçiş yapabilmektedir.

 

 

YORUMLAR 1
  • Halim 5 yıl önce Şikayet Et
    Kapatma, yasak ile birseyi düzeltemezsiniz, daha beter yaparsiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri