2019 Geri ödemeli öğrenim kredisi yapılandırma işlemi nasıl yapılır?

Üniversite eğitimi sırasında KYK'dan alınan geri ödemeli öğrenim kredisi borçlarının silinmesiyle ilgili kanun teklifi geçtiğimiz günlerde mecliste gümdeme getirildi. Hal böyle olunca ödeme yapacakların merak ettiği 2019 öğrenim kredisi yapılandırma işlemi büyük merak konusu oldu. Peki KYK borç sildirme işlemi nasıl yapılır? İşte yapılandırma konusuyla ilgili merak edilenler...

2019 Geri ödemeli öğrenim kredisi yapılandırma işlemi nasıl yapılır?
2019 Geri ödemeli öğrenim kredisi yapılandırma işlemi nasıl yapılır?
GİRİŞ 13.03.2019 12:21 GÜNCELLEME 13.03.2019 12:21
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Üniversite öğrencilerine sosyal yardım adı altında Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen KYK geri ödemeli bursların borçları ve ödemelerinin yapılandırılması mümkün. Peki KYK borç yapılandırma işlemi nasıl yapılır? Geçtiğimiz günlerde TBMM'de gündeme gelen KYK borçlarının silinmesine yönelik yasa tasarısı 4 yıl boyunca geri ödemeli kredi alan mezunları heyecanlandırmıştı. Fakat konuyla ilgili henüz net bir açıklama gelmedi.

 

 

İşte madde madde KYK borç sildirme işlemi ve detayları...

KYK BORCU NASIL YAPILANDIRILIR?

 

 

1. İlk olarak devletin resmi sitesi olan Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesine giriş yapın.

2. E-İŞLEMLER seçeneğine tıkladıktan sonra "İnteraktif Vergi Dairesi" butonuna basın.

3. Ardından e-Devlet şifrenizle birlikte giriş yapın.

4. Giriş yaptıktan sonra işlemlerim kısmından Taksitlendirme / Tecil Talep İşlemleri (6183 kanunun 48. maddesi kapsamında) sekmesinden başvuru yap butonuna basın.

5. Daha sonra uygun şekilde bilgilerinizi yazarak KYK borcunuzu yapılandırabilirsiniz.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Hükümet şuan için KYK borçlarını komple silmiyor ancak borçlar yapılandırmaya gidecek. Karar kapsamında öğrencilerin 3.9 milyar liralık kredi borcu yeniden yapılandırılacak. Öğrencilerden eylül ayından itibaren öğrenim kredisine bağlı herhangi bir gecikme faizi alınmayacak. Önümüzdeki dönemde Maliye Bakanlığı'na başvuru yapacak öğrenciler için yeni ödeme takvimi hazırlanacak. Son düzenlemeyle beraber öğrencinin ödeyemediği taksitlerden sonra oluşan faiz ortadan kaldırıldı. İlk ana borcu gibi işlem görecek. 

EVLENİNCE KYK BORÇLARI SİLİNİR Mİ?

Bazı adayların kyk borç silinmesi ile ilgili sordukları sorulardan bir tanesi de evlenince kyk borcu silinir mi diye merak etmekteler. Meclis konuşmalarına da yansıyan evlenince kyk borçlarının silinmesi söz konusu değildir. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR 9
  • tugce 4 yıl önce Şikayet Et
    Alper bey oturduğunuz yerden ahkam kesmek ne kolay değil mi ? Kimse zorla imza attırmadı mı dersiniz? 4 - 5 sene boyunca nasıl geçinmemizi önerirdiniz? Mesela sizin için geleceği olan iş nedir ? Ailemizin cahilliğine verin sonuçta oxford mezunu değiller. Keşke siz söyleseydiniz de o bölümü okusaydık. Ayrıca madem bu durumdan muzdarip değilsiniz neden böyle bir siteye girip yorum yapma gereği duyduğunuzu merak ettim. Belli ki aileniz iyi yönlendirmiş ki işiniz gücünüz forumlarda insanlara muhalefet olmak. Ayrıca kimse devleti suçlamıyor. Devletten destek bekliyor. Farkı ayırt etmeniz dileği ile.
    Cevapla
  • can 5 yıl önce Şikayet Et
    Silinsin artık ya silinsin odeyemiyorum boşuna okuduk ne is var ne bsy
    Cevapla
  • merve 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısın burcucum burs alanlar yan gelip yatıyor olan kredi alanlara oluyor bu durum ne adalet ilkesine ne de eşitlik ilkesine uyuyor.
    Cevapla
  • Alper 4 yıl önce Şikayet Et
    Geri ödeyeceğinizi bilerek bunun altına imza attınız siz. Kimse size zorla geri ödemeli kredi sözleşmesi imzalatmadı. Suç devletin değil, geleceği olmayan bir işe atılmanızı engellemeyen ailenizin.
    Cevapla
  • burcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Haklı olmak neye yarar ki,kaldık yine ortada
    Cevapla
  • merve 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısın burcucum burs alanlar yan gelip yatıyor olan kredi alanlara oluyor bu durum ne adalet ilkesine ne de eşitlik ilkesine uyuyor.
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    alıyorlar sonra af gelir diyerek ödeme yapmıyorlar, böyle insanlar yetişiyor işte, yazık.
    Cevapla
  • talat 4 yıl önce Şikayet Et
    ülke senın gıbı bos zıhnıyetler ıle yetısıyor sen ve sen gıbılerden hıc bırsey beklenemez. bır dunya zorlukla unıversıte oku bıtır borclan arkanda dayın amcan olmadıgı ıcın ıs bulama sonra ıcralık ol . yazıklar olsun sanada dusuncenede !
    Cevapla
  • burcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Nerden bilebilirsin ki af gelir düşüncesiyle ödemediğimizi,kafanı kaldır ülkedeki genç işsizlik durumuna bak.Bunca üniversite mezunu işsiz ve bu borç ödenecek durumda değil,insanları yargılamak yada böyle bilip bilmeden konuşmak meslek haline gelmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı