YKS geç başvurusu ne zaman? Üniversite sınav başvurularını kaçıranlar...

Bu sene yaklaşık 2 milyon öğrenci YKS'ye girecek. Sınav hazırlıklarına devam eden öğrencilerden başvuruların bitmesinin ardından YKS geç başvuru tarihlerini merak etmeye başladı. Peki üniversite sınavına başvurmayanlar ne yapacak, geç başvurular ne zaman alınacak? Mart ayında sadece TYT başvurusu yapanlar diğer oturumlar için geç başvuru hakkını kullanabilecek mi? Sınav ücreti nereden ve ne zaman ödenebilecek?

YKS geç başvurusu ne zaman? Üniversite sınav başvurularını kaçıranlar...
YKS geç başvurusu ne zaman? Üniversite sınav başvurularını kaçıranlar...
GİRİŞ 18.03.2019 09:21 GÜNCELLEME 18.03.2019 09:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Lise mezunu ve lise son sınıf öğrencilerinin üniversiteye geçmeleri için gireceği YKS’nin normal başvuruları, 06 Mart 2019 tarihi itibariyle sona erdi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYM), YKS başvurularını kaçıranlar için sadece bir gün sürecek ek başvuru süreci tanıdı. Yeni üniversite sınav sistemi olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına dair son müracaat tarihleri ve ödenecek olan ücretler haberimizin detayında...

 

 

YKS GEÇ BAŞVURU TARİHİ VE SINAV ÜCRETİ

ÖSYM, başvuru yapamayanlar ya da başvurularına yeni oturum eklemek isteyen adaylar için YKS'ye geç başvuru gününün 19 Mart olduğunu hatırlatarak, bunun neticesinde aday sayısında artış olabileceğini belirtti. Sınav ücreti ise geç başvuru tarihi ile aynı gün ödenecek olup geç başvuru tarihi için YKS sınav ücreti ise 75 TL olacak. 

 

 

YKS BAŞVURULARI NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

YKS'ye başvuru yapacak olan öğrenciler, başvuruların nasıl yapılacağını sorguluyor. Üniversiteye geçiş için gerçekleştirilecek olan YKS'ye başvurular ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek. Ayrıca adaylar, başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapabilecekler.

YKS SINAV TARİHİ AÇIKLANDI!

Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı, 15 Haziran 2019 tarihinde, Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı, 16 Haziran 2019 tarihinde, Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı 16 Haziran 2019  tarihinde yapılacaktır. Sınav saati ÖSYM tarafından kılavuzda açıklanacaktır.

SINAVA KAÇ KİŞİ GİRECEK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Temel Yeterlilik Testi'ne 2 milyon 446 bin 51, Alan Yeterlilik Testleri'ne 1 milyon 985 bin 689, Yabancı Dil Testi'ne ise 134 bin 323 adayın başvurduğunu bildirdi.

YORUMLAR 1
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Birdaha geç başvuru olur mu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi