Pertevniyal Lisesi Almanya'da!

Pertevniyal Lisesi 2018 yılında Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Miniroties in Europe (Avrupadaki Azınlıklar) başlıklı Erasmus+ projesi kapsamında 2. yurtdışı gezisini Almanya’nın Trauneut kentine yaptı.

Pertevniyal Lisesi Almanya'da!
Pertevniyal Lisesi Almanya'da!
GİRİŞ 09.04.2019 21:22 GÜNCELLEME 09.04.2019 21:25

Gezi öncesinde projede görevli öğrenciler, ülkemizde geçici koruma statüsünde yaşayan Suriyeli sığınmacıların entegrasyonu ile ilgili başarılı projeler gerçekleştiren İstanbul Maltepe Kaymakamlığı’nda uluslararası projeler direktörü Köksal Banoğlu ile görüştü.

 

 

Görüşmede öğrenciler, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ailelerin çocuklarının yaşadıkları psikolojik sorunlar ve bunların ortadan kaldırılmasına yönelik gerçekleştirilen müdahalelerle ilgili bilgi aldı.

Proje kapsamında ziyaret öncesi gerekli çalışmaları tamamlayan Pertevniyal ekibi 31 Mart 2019 tarihinde yola çıktı.

Okul Müdürü Zekeriya Arslantürk, Proje Koordinatörü Derya Sezginmert, İngilizce Öğretmeni Dr. Gültekin Göçmen ve öğrenciler: Zeynep Türe, Rabia Yıldırım, Taha şahin ve Ali Sönmez’den oluşan ekip ilk önce Almanya’nın Münih kentine indi, ardından Trauneut kentine geçildi.

 

 

Proje kapsamında, görevli öğrenciler diğer ülkelerden gelen yaşıtlarıyla dinsel çeşitlilik, medya farkındalığı, kültürlerarası yeterlilik alanlarında çalıştaylara  katıldılar ve sunumlarını yaptılar. Program dahilinde Unesco Dünya Mirası listesinde bulunan Bamberg kenti de ziyaret edildi.

Pertevniyal ekibi aynı zamanda Johannes-Heidenhain-Gymnasium’a da bir çalışma ziyaretinde bulundu ve Almanya’da farklı okul türlerinde eğitim ve öğretimin organizasyonu ile ilgili bilgi aldı.

Ekip 5 Nisan 2019 tarihinde yurda döndü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı