Atakum Anadolu İHL öğrencilerinden milletvekilliğine ilk adım

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 1919’un 100.yılı münasebetiyle Model Türkiye Büyük Millet Meclisinin simülasyonu düzenlediler. Atameclis'19 adı altında düzenlenen organizasyon Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyor.

Atakum Anadolu İHL öğrencilerinden milletvekilliğine ilk adım
Atakum Anadolu İHL öğrencilerinden milletvekilliğine ilk adım
GİRİŞ 29.04.2019 16:10 GÜNCELLEME 29.04.2019 16:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İdeal meclis fikri ile yola çıkan öğrenciler vekili bulundukları illerin sosyolojik yapısını da göz önünde bulundurarak milletvekilli rolünde Türkiye’nin siyasal, ekonomik, eğitim ve ilişkili birçok sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi benzeri bir ortam içinde tartışıp, sundukları kanun teklifleri ile çözümler aradılar. 

4 komisyon bulunan Model Türkiye Büyük Millet Meclisinin simülasyonunda çeşitli illeri temsilen 84 vekil bulundu. Atakum Anadolu İHL öğrencileri; vekili bulundukları Plan ve Bütçe ;Milli Savunma, Bilgi ve Teknoloji ;Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor ; Sağlık, Çalışma, Aile ve Sosyal İşler komisyonlarına kanun teklifleri sundular, üzerinde tartışma ve değişiklikler yaptılar ve son olarak genel kurulda oylanmada bulundular. 2 gün boyunca gerçekleşen simülasyon programı yemin töreni ile başladı ve resmi gazetenin paylaşımı ile sona erdi. Bu süreçte toplam 26 kanun, 7 maddelik bir cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve 2 tane basın açıklaması yayımlandı. 

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih öğretmeni Nurgül Kaya'nın danışmanlığında ve organizasyon genel sekreterleri 9.sınıf öğrencisi Yunus Kesmen ve 10.sınıf öğrencisi Hayrunnisa Zorlu önderliğinde gerçekleşen organizasyon, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin simülasyonlar konusunda başarısını bir kez daha gösterdi. 

Atameclis'19 Genel Sekreteri 9.sınıf öğrencisi Yunus Kesmen, ''Organizasyonumuzun Türkiye’nin ilk TBMM simülasyonu olmasının haklı gururunu yaşıyoruz. 1919’un 100.yılı münasebetiyle ilkini düzenlediğimiz meclis simülasyonumuz verimli tartışmalar ve çözüm önerileriyle dolu içeriği zengin bir program oldu. Bu vesileyle katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi iletiyorum.'' diye konuştu.

Atameclis'19 Meclis Başkanı Ömer Faruk Ok ''Çalışmamız ile ulusal anlamda gerçekleşecek bir organizasyonun temellerini atmış olduk. Bir dahaki sene organizasyonumuzu ulusal çapa taşıma hedefiyle yola çıkacağız.'' diyerek hedeflerini belirtti.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonu komisyon başkanı Salih Yıldız da şu ifadeleri kullandı ''Vekil arkadaşlarımın hepsi ülkemizin güncel sorunlarının farkındalığıyla tartıştı ve çok güzel çözüm önerileri ürettiler. Beraber çok kaliteli ve güzel vakit geçirdik, bu organizasyonun bir parçası olduğumdan ötürü çok mutluyum'' dedi. 

YORUMLAR 1
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah böyle gençler var oldukça biz de varolacağız.Rabbim gayretlerini artırsın duacıyız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı