Vanlı öğrenciler mini tank yaptı

Lise öğrencisi Soner Kaya, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" kapsamında uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen mini tank yaptı.

Vanlı öğrenciler mini tank yaptı
Vanlı öğrenciler mini tank yaptı
GİRİŞ 01.05.2019 20:15 GÜNCELLEME 01.05.2019 20:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Van Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bölümü 11. sınıf öğrencisi Soner Kaya,  "OtoMak" ismini verdiği mini tankı anlattı.

3 YIL UĞRAŞTIKLARI PROJE

Kaya, üç yıl önce yapımına başladığı projesinde 4 motor, 12 volt akü ile 3D yazıcı, CNC torna ve CNC freze tezgahlarında yapılan parçalar ve mobilya malzemesi kullandı. Serhat Bozan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce öğrencilerle uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen araç yapmaya karar verdiklerini anlattı.

"DAHA DA GELİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Bozan, şöyle konuştu:"Bluetooth ile bağlantı sağladığımız cep telefonu vasıtasıyla aracı yürütüyoruz. Tamamen kendi okulumuzun imkanlarını ve malzemelerini kullanarak tasarladık. Öğrencilerimizle güzel bir planlamayla bunu başardık. İlerleyen günlerde GPRS sistemini de monte ederek daha da geliştirmeyi düşünüyoruz." dedi.

YORUMLAR 3
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    üzerine bir de mayın bulucu cihaz yerleştirsinler ve asker önü sıra yürüterek ilerlesin mayınlı arazide, bulunca sinyal vermeli sesli ... Akime yazmıştım ...
    Cevapla
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    o tanka bir de mayın bulucu cihaz takıp asker önü sıra yürütmeli i mayına rastladığına sinyal versin , AKİMe yazalı epey oldu .....
    Cevapla
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah.Vanlı kardeşlerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…