2019 AÖL 3.dönem sınavı tarihi: Açık Lise sınav yerleri belli oldu...

Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim lisesi sınav takvimini belirledi. Açıktan lise eğitimine devam eden öğrenciler geçtiğimiz günlerde AÖL kayıt yenileme işlemlerini tamamladı. Peki AÖL 3.dönem sınavı ne zaman düzenlenecek? Sınava hazırlanan öğrencilerin merak ettiği tarih belli oldu.

2019 AÖL 3.dönem sınavı tarihi: Açık Lise sınav yerleri belli oldu...
2019 AÖL 3.dönem sınavı tarihi: Açık Lise sınav yerleri belli oldu...
GİRİŞ 05.07.2019 17:19 GÜNCELLEME 05.07.2019 17:19
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Açıktan lise okuyan öğrenciler AÖL 3.dönem sınavı için hazırlıklara başladı. MEB resmi sitesinde kayıt yenileme işlemlerini tamamlayanlar gözünü sınav takvimine çevirdi. Yapılan açıklamaya göre Açıköğretim Lisesi (AÖL) 3.dönem sınavı 6 Temmuz cumartesi ve 7 Temmuz pazar günü düzenlenecek. Bugüne kadar çok sıkı bir şekilde hazırlanan öğrenciler kredilerini tamamlayıp mezun olabilecek. Peki açık lise sınav saat kaçta başlayacak ve sınav belgesi ne zaman yayınlanacak?

 

 

AÖL SINAVI SAAT KAÇTA DÜZENLENECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılacak. Buna göre ilk oturum saat sabah 09:30’da, ikinci oturum öğleden sonra 14:00’te yapılacak. Öğrenciler oturum başı 2.5 saat soru çözme imkanı verilecek. Geçtiğimiz sınavlarda olduğu gibi AÖL 3. dönem sınavında her soru 4 şıktan oluşmaktadır ve bu sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürmeyecek. Şuan için bu uygulama açıktan üniversite eğitimi görenler içindir.

SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencileri için 2018-2019 belirlenecek sınav takvimine göre III. dönem sınav giriş yerleri 03 Temmuz 2019 tarihinde yayınlanacak.

AÖL 3.Dönem Sınavı

AÖL SINAV ÜCRETİ KAÇ TL?

2019 yılında bir dönem için sınav ücreti 35 TL olarak belirlendi. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine ödenecek.)

AÖL 3.DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Lise eğitimini tamamlayıp mezun olmak isteyenlerin gözünü diktiği AÖL 3.dönem sınav sonuçları 1 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak. MEB herhangi bir değişiklik yapmaması halinde öğrenciler belirtilen tarihte aolweb.aol.meb.gov.tr sitesinde öğrenebilecek.

SINAVA GİRİŞTE GEREKLİ OLAN BELGELER

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır.

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerin geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.

2019-2020 1. DÖNEM YENİ KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem yeni kayıt işlemleri 21 Ağustos 2019 - 27 Eylül 2019 tarihleri arasında alınacak.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem kayıt yenileme işlemleri 21 Ağustos 2019 - 27 Eylül 2019 tarihleri arasında alınacak.

YORUMLAR 42
  • haluk sabri akdemir 4 yıl önce Şikayet Et
    ben açıkliseyi bitirince izmir 9 eylül hukuk istiyorum çalışırsam olur.
    Cevapla
  • felek 4 yıl önce Şikayet Et
    rabbim herkese zihin açıklığı versin
    Cevapla
  • Ramle 4 yıl önce Şikayet Et
    Açıklise de mezun olmak için 192 krediyi illa 120 ortak 72 seçmeli dersle bitirmek zorundamıyız 110 ortak kredi olup 82 şecmeli olsa mezun olamazmıyız
    Cevapla
  • Yasmin 4 yıl önce Şikayet Et
    Acik ogretim lise de toplam 35 kredi veriyor oysaki 192 kredi toplayanakadar 4 seneyi aliyor cok az kredi veriyor
    Cevapla
  • Rabia 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim herkese gönlüne göre versin. Allah'ın izniyle emeklerimiz boşa çıkmasın
    Cevapla
  • atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    amin inşallah herşey kısmet yani inşalah okadar emekler boşa gitmez yani
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Berfin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizler kadar genç değilim ama azmin var bir kaç kredim kalmış YGS sınavına girdim meslekler kazanmak için yaş sınırı varmı ?
    Cevapla
  • Rabia 4 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba Berfin ben Rabia Ben de açık lise öğrencisiyim 18 yaşındayım Üniversitede yaş sınırı yok Yani 40 yaşındaki kadın da üniversiteye gidiyor o yüzden yani benim fikrim meslekte de yaş sınırı yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri