Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulunda sıradışı yenilik

Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulunda öğrenciler okul derslerinin yanında hafızlık eğitimlerini yapıyor aynı zamanda okul bünyesinde oluşturulan çeşitli sosyal sportif faaliyet alanları-kulüp- tasarım beceri atölyelerinde ilgi ve yeteneklerine yönelik çalışmalar yapıyorlar.

Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulunda sıradışı yenilik
Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulunda sıradışı yenilik
GİRİŞ 19.05.2019 02:42 GÜNCELLEME 19.05.2019 02:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulunda öğrenciler okul derslerinin yanında hafızlık eğitimlerini yapıyor aynı zamanda okul bünyesinde oluşturulan  çeşitli  sosyal sportif faaliyet alanları-kulüp- tasarım beceri atölyelerinde ilgi ve yeteneklerine yönelik çalışmalar yapıyorlar. Gelişimlerine katkı sağlayan bu çalışmalar ile  öğrenciler okul eğitimlerini  alırken okul ortamında daha mutlu oluyorlar.

Oluşturulan mutfak atölyesinde öğrenciler temel yaşamsal becerilerini geliştirmekte, basit hazırlıklarla kendi kendine yetecek bir bilgi ve tecrübe birikimi elde etmektedirler,
Akıl oyunları tasarlama atölyesinde öğrenciler, mevcut   30 dan fazla farklı akıl oyunlarının nasıl oynandığını öğrenip okuldaki farklı etkinliklerle arkadaşlarına öğretmekte ayrıca   özgün olarak  tasarladıkları farklı  oyunlarla zekaları gelişirken üretmenin mutluluğuna ermektedir.

Tabiat atölyesinde toprakla temas eden öğrenciler hem dinlenmekte hemde  toprağa ekip ürün yetiştirmenin güzelliklerini yaşıyorlar.

Çamur atölyesinde tasarladıkları   ürünleri ortaya koyarken sonraki aşamalarda basit çömlekler yapmayı öğrenecekler.

Açık kapalı spor faaliyetleriyle bisiklet, okçuluk, güreş, hentbol, futsal, kareta gibi alanlarda  ulusal ve il genelinde yarışmalara katılacak düzeyde  başarı sağlıyorlar.  
Ayrıca Robotik kodlama,  yazarlık, eleştirel düşünce, dizilim sporu, maket uçak tasarlama, Müzik, görsel sanatlar, mini golf  gibi kulüp – atölye  oluşumlarıyla öğrenciler için geniş bir  çalışma ortamı mümkün.  Her hafta oluşturulan  programla öğrenciler okul dışında kalmadan  ilgi yeteneklerine yönelik bu çalışmaları öğretmenleri rehberliğinde yapmakta, böylece okulu daha yaşanılabilir ve zevkli kılmaktadırlar.  Devamsızlığın en az olduğu  ve başarının yüksek olduğu  gözlendiğinde  oluşturulan tasarım beceri atölyelerinin etkisi daha iyi anlaşılmaktadır. Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu bu eğitim modeliyle çevresinde de gözde okul olarak nitelendirilmektedir.

YORUMLAR 3
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sayılarını arttırsın hayırlı yerlere getirsin çocuklarımızı hepsini
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sayılarını arttırsin insallah.Kuran ve sünnet üzere yaşayan,öğrendiklerini hayatına idrak edip ümmete faydalı nesiller olmayı nasip etsin hepsine.Amin.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenciler her şeyi bilmeli..tebrik ederiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza