DGS geç başvurusu bitti mi? 2019 Dikey Geçiş Sınavı başvuru tarihleri...

ÖSYM tarafından DGS kayıtlarını kaçıranlar için Dikey Geçiş Sınavı geç başvuru işlemleri başladı. Peki 2019 DGS geç başvurusu nasıl yapılır? AÖF kayıt yaptırmak isteyenlerinde gireceği DGS sınavının ücreti belli oldu. İşte önlisans eğitimini tamamlayıp lisans eğitimi alacakları ilgilendiren sınavın tüm ayrıntıları...

DGS geç başvurusu bitti mi? 2019 Dikey Geçiş Sınavı başvuru tarihleri...
DGS geç başvurusu bitti mi? 2019 Dikey Geçiş Sınavı başvuru tarihleri...
GİRİŞ 22.05.2019 09:46 GÜNCELLEME 22.05.2019 09:47

İki yıllık üniversite eğitimini tamamlayıp AÖF veya diğer üniversiteler aracılığı ile lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler için uygulanan DGS'nin başvuruları geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi çalışma takvimine göre 2019 DGS geç başvurusu 21 Mayıs salı günü başladı. Peki DGS geç başvurusu nasıl yapılır? Sınava girecek adayların merak ettiği başvuru detayları belli oldu. Önlisans eğitimini tamamlayan ve Lisans eğitimi almak isteyenlerin gireceği DGS başvuruları ÖSYM'nin resmi sitesi ais.osym.gov.tr'den yapılacak. DGS'ye başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezuniyet şartı aranacak.

 

 

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? 

DGS geç başvuru tarihi ÖSYM tarafından 21 Mayıs olarak duyuruldu. Başvurularını yapmayan adaylar 21 Mayıs tarihinde elektronik ortam veya ÖSYM büroları aracılığı ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. DGS geç başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra adaylar geç başvuru ücreti olan 180 TL Bankamatikler veya elektronik ortam üzerinden yatırabilecek.

 

 

 Dikey Geçiş Sınavı ücretinin yatırılacağı bankalar;

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM veinternetbankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

 Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri veinternetbankacılığı (KKTC’den başvuracakadaylar hariç)

 Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internetbankacılığı

 Halkbank ATM,internetbankacılığı ve şubeler

 Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’denücret yatırılmaz.)

2019 DİKEY GEÇİŞ SINAVI NE ZAMAN?

Başvuru sürecinin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından başlatılmasının ardından sınavın ne zaman gerçekleştirileceği araştırılmaya başlandı. Kurumun yaptığı açıklamada yer alan bilgilere göre sınav 30 Haziran 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek.  

SINAVDA KAÇ SORU SORULACAK KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

DGS sınavı 81 il merkezinde yapılacaktır.Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Testte 120 soru yer alacak. Sınav süresi, 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Kılavuzda yer alan açık öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenlerin bu sınava başvurmaları gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı