Lise ve önlisans KPSS sınavı ne zaman olacak? Bu yıl KPSS sınavı var mı?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve en az lise mezunlarının başvuru yapabildi ortaöğretim KPSS sınavı ve iki yıllık üniversite mezunlarının başvuru yapabildiği önlisans KPSS sınavı ne zaman düzenlenecek? 2019 yılı sınav takviminin belli olmasının ardından gözler Kamu Personeli Seçme Sınavlarına çevrildi.

Lise ve önlisans KPSS sınavı ne zaman olacak? Bu yıl KPSS sınavı var mı?
Lise ve önlisans KPSS sınavı ne zaman olacak? Bu yıl KPSS sınavı var mı?
GİRİŞ 30.05.2019 11:07 GÜNCELLEME 30.05.2019 11:08

Kamu kurumlarında görev yapabilmek için ÖSYM'nin düzenlediği ortaöğretim yani lise KPSS sınavı ve önlisans KPSS sınavı ne zaman olacak? Lise ve ön lisans mezunu adaylar 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girdi. Buna göre lise ve ön lisans mezunları için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2 yılda bir yapılmaktadır.  Lise ve ön lisans mezunlarına yönelik yapılacak KPSS 2020 yılında gerçekleştirilecek. 2020 yılında yapılacak KPSS için başvurular önümüzdeki yılın ortalarında alınacak ve sınavlar Ekim-Kasım aylarında yapılacak.

 

 

KPSS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Sınava, ortaöğretim okullarından, mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak , sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek.

Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler. Başvurular ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar.

KPSS sınavına girmek için başvuru yapacak olan adaylar sınav ücretlerini yatırılacağı bankalar; T.C. Ziraat Bankası, Akbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Deniz Bank, Kuveyt Türk PTT ve Halk Bankası olarak belirlenmişti.

 

 

2019 LİSANS KPSS NE ZAMAN?

KPSS, 14 Temmuz 2019, 20 Temmuz 2019 ve 21 Temmuz 2019 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır. 

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 28 Temmuz 2019 tarihinde yapılacaktır. 

Adayların tümü, 14 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar, sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak