YKS saat kaçta başlayıp saat kaçta bitecek? ÖSYM'den üniversite sınavı uyarısı!

2019 YKS için nefesler tutuldu. ÖSYM'nin düzenlediği ve 2 buçuk milyondan fazla öğrencinin gireceği Yükseköğretim Kurumlar Sınavı üniversiteye geçiş için büyük önem arz ediyor. Velilerinde merakla beklediği YKS sınavı saat kaçta başlayacak ve kaçta bitecek? Üniversite sınavı giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? İşte YKS için yapılan uyarılar ve sınav hakkında merak edilen tüm detaylar...

GİRİŞ 15.06.2019 12:25 GÜNCELLEME 16.06.2019 12:26

YKS (Üniversite) sınavı Temel Yeterlilik Testi (TYT) 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te başlayacak ve öğrencilere toplamda 135 dakika süre verilecek. Ardından ikinci oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) 16 Haziran Pazar günü saat 10.15’te uygulanacak ve 180 dakika süre tanınacak. Son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise 15.45’te başlayacak 120 dakika süre verilecek. 3 oturumu başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler YKS sınav sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin işaret ettiği tarihi bekleyecek. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih dönemi başlayacak. ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takviminde, 2019 YKS sınavının sonuçları 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

TYT SORU VE CEVAPLARI YKS YORUMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTI NASIL ALINIR?

YKS'nin giriş belgesi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınav giriş belgesini çıktı alabilecek. YKS sınav giriş belgelerini ister siyah-beyaz ister renkli olarak alabilirsiniz. Sınav giriş belgelerinin renkli olması konusunda herhangi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak, siyah-beyaz alınacak sınav giriş belgelerinde, adayın fotoğrafının net görünür şekilde olması gerekiyor..

 

 

ÜNİVERSİTE SINAVI İÇİN BARAJ KAÇ PUAN 

Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

SINAVDA HANGİ TESTLER YER ALACAK?

TYT'de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. YDT'de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır..

YKS Duyurusu

SINAVA GİRERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Adayların sınava girerken aşağıdakileri yanında bulundurmak zorundadır.

- Sınava giriş belgesi

- Nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport

Sınava katılacak adaylara öneriler

Bedensel ve zihinsel olarak yorucu aktivitelerden uzak durulmasını öneren uzmanlar, sınava girilecek binayı önceden görmekte yarar olduğunu ve sınava giderken rahat kıyafetler tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

- Sınavdan önceki günü dinlenmeye ayırın.

- Negatif konuşan kişilerden uzak durun.

- Uyku ve beslenme düzenine dikkat edin.

- Sınav sabahı alışık olmadığınız kahvaltı yerine rutin kahvaltınızı edin. Alışkın olmadığınız yiyecek, ilaç ve vitaminleri kullanmayın.

- Giriş belgenizi akşamdan hazırlayın. En geç yarım saat kala sınav yerinde olun.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı