Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları: MEB 20 bin öğretmen atama takvimi

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için kritik süreç başladı. Atamalar yapılmadan önce mülakat sonuçları heyecanla bekleniyor. On binlerce aday öğlen saatlerinde belli olması beklenen "Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunun cevabını arıyor.

GİRİŞ 06.07.2019 11:11 GÜNCELLEME 06.07.2019 11:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, 4 Temmuz Perşembe günü açıklanması bekleniyor. Mülakatlara katılan adayların elde ettikleri sonuçların açıklanmasıyla birlikte tercih süreci başlayacak. Adayların yaptıkları tercihler sonrasında ise atamalar gerçekleşecek. Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili çalışma takvimini yayımladı.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak olan sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizin detayından öğrenebilirsiniz...

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

 

 

Bakanlığın internet sitesinden açıklanan "2019 Mart sözleşmeli öğretmen atama duyurusu çerçevesinde başvuranların tercih ve atama işlemine ilişkin takvim"e göre, öğretmen adaylarının eğitim kurumu tercihleri, 30 Temmuz-5 Ağustos'ta alınacak.

Sözleşmeli Öğretmen Mülakat

ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER GÖREVLERİNE 2 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre “2019 mart sözleşmeli öğretmen atama duyurusu çerçevesinde başvuranların tercih ve atama işlemine ilişkin takvim”e göre, Sözleşmeli öğretmenler, 9 Ağustos’ta yapılacak atamalarının ardından 2 Eylül itibarıyla göreve başlayacak. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI KAÇ TL?

Sözleşmeli öğretmenlerin aylık sözleşme ücreti, 2019 yılının ilk altı aylık döneminde brüt 3.856 TL’dir. Öte yandan, sözleşmeli öğretmenlere her ay, en yüksek devlet memurları aylığının %65’i tutarında ek ödeme yapılıyor. (2019 yılının ilk yarısındaki aylarda 806 TL'dir.) Buna göre, 2019 yılının ilk yarısındaki aylarda, %15 gelir vergisi diliminde, bekar ve çocuksuz sözleşmeli öğretmenin aylık en düşük net ücreti (ek ödeme dahil) “3.782 TL” olmaktadır. Eşi ve/veya çocuğu olan sözleşmeli öğretmenlerin aylık net maaşı; eşinin çalışıp çalışmamasına, çocuklarının sayısına, yaşına ve aile yardımı ödeneğinden yararlanma durumlarına göre yukarıda belirtilen tutardan daha yüksek olabilecektir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE 3 + 1 GELİYOR

YORUMLAR 1
  • Reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Yarın hepsi chp ye oy verir bunların çoğu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir