LGS tercih sonuçları belli oldu: 2019 MEB lise yerleştirme işlemleri...

LGS tercih sonuçları MEB'in resmi sitesinden duyuruldu. Binlerce öğrenci ve velinin heyecanla beklediği nitelikli okul lise yerleştirmeleri MEB'i resmi sitesinde açıklandı. 2019 - 2020 eğitim öğretim dönemi için Milli Eğitim Bakanlığı iyi bir lisede eğitim alacak öğrencilerin başvurularını Liseye Geçiş Sınavı puanına göre belirlendi. Şimdide gözler nakil başvurularına çevrildi.

GİRİŞ 24.07.2019 11:12 GÜNCELLEME 24.07.2019 11:12
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

LGS tercih sonuçları sabah saatlerinde açıklandı. Başvurularını Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi sitesinden ve okullarda tamamlayan öğrenciler lise yerleştirme sonuçlarını öğrenecek. Adrese dayalı gitmekten ziyade nitelikli okulları tercih eden ve 8’inci sınıfı başarı ile bitiren öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunu e-okul.meb.gov.tr internet sitesinden yapabilecek. Peki LGS tercih sonuçları nasıl öğrenilir. 01 Temmuz pazartesi günü başlayan ve 12 Temmuz cuma günü sona eren LGS tercih sonuçları MEB'in yayımladığı çalışma takvimine göre 22 Temmuz pazartesi (bugün) günü erişime açıldı. Sınavla öğrenci alan mesleki ve teknik Anadolu liselerinin geçen yıl yüzde 74 olan doluluk oranı bu sene yüzde 98'e yükseldi.

Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin yüzde 58'i birinci tercihindeki bir liseye yerleşirken, yüzde 99'u ilk üç tercihinde yer alan bir liseye girmeye hak kazandı. Anadolu imam hatip liselerine yerleşen öğrencilerin yüzde 52'si birinci tercihindeki bir liseye girerken, yüzde 87'si ilk üç tercihinden birine yerleşti. Mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin de yüzde 41'i birinci tercihindeki bir okula yerleşti. Bu öğrencilerin yüzde 79'u ise ilk üç tercihlerinde yer alan bir mesleki ve teknik Anadolu lisesine girdi.

TERCİH SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNDEN LGS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

2019 LGS tercih sonuçlarını öğrenmek için E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine giriş yapmanız (https://eokulyd.meb.gov.tr) adresini ziyaret etmeniz gerekiyor. Akabinde açılan sayfada “VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ” yazan bölümde yer alan “Resimdeki Rakamlar”“Öğrenci TC Kimlik Numarası”"Öğrenci Okul Numarası” yazan boşlukları doldurmanız ve “Giriş” butonuna tıklamanız gerekiyor.

 

 

E-Okul sisteminde karşınıza çıkacak ikinci kısımda ise öğrenciye ait bilgiler isteniyor. Bu kısımda Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube gibi bilgileri doğru bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Bu işlemlerin ardından E-Okul giriş tamamlanıyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş için tıklayın!

E-Okul'a başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra LGS tercih sonuçlarını "2019 Merkezi Yerleştirme ve Yerel Yerleştirme Tercih Başvuru Sonu Giriş Ekranı" öğrenebilirsiniz.

E Okul Giriş

HERHANGİ BİR OKULA YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

İlk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanından okul tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk tercihini Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Tercih yapan öğrencilerin farklı okul türü tercih etme zorunluluğu olmayacak. 2019 LGS tercih sonuçlarına göre yerleşemeyen öğrenciler adresi dayalı okullara gidecek.

NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

29 Temmuz - 02 Agustos 2019 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

05 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının ilanı

05-08 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

10 Agustos 2019 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

Peki kimler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilir?

1. Hiçbir tercihine yerleşemeyen adaylar. Bu adayların hem yerel yerleştirme hem merkezi yerleştirme hem de pansiyonlu okullar için tercih yapabilecekler.

2. Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleşmiş olan öğrenciler yeniden merkezi yerleştirme tercihi yapabilirler. Yeni tercihlerinden herhangi birine yerleşemeyen adayların kayıtları daha önce yerleştirildikleri okulda devam eder.

3. Yerel yerleştirmeyle bir okula yerleşen öğrenciler merkezi yerleştirme için başvuruda bulunabilirler, yerleşemezlerse kayıtları daha önce yerleştirildikleri okulda kalır.

LİSELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Yaz tatili süresi düşürüldü. Ancak yeni düzenleme 2019 – 2020 Eğitim ve Öğretim Dönemiyle birlikte başlayacak. Yani bu yıl yaz tatili yine 13 Hafta olarak uygulanacak. Ve yaz tatili 9 Eylül günü sona erecek.

18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar birinci dönem devam edecek.

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)

İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak. 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

13 Nisan 2020 tarihinde başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek. 

LGS Yerleştirme

YATILILIK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

a) Örgün resmi ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenimlerine yatılı olarak devam etmek isteyenler pansiyonlu okullarda doğrudan okul müdürlüğüne, pansiyonu bulunmayan okullarda ise il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarına belgeleri ile birlikte 26-29 Ağustos 2019 tarihleri arasında saat 17.00’ ye kadar müracaat edeceklerdir.

b) Okul yatılılık ve bursluluk komisyonlarınca yatılı olarak öğrenci yerleştirme işlemleri 06 Eylül 2019 tarihine kadar tamamlanarak ilan edilecektir.

c) Pansiyonlarda kalan boş kontenjanlara il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarınca 26-29 Ağustos 2019 tarihlerinde alınan öğrenci müracaatları değerlendirilerek 09 Eylül 2019 tarihinde yatılılığa yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

ç) İOKBS sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları/öğrenim
gördükleri okul müdürlüğüne en geç 30 Eylül 2019 tarihi saat 17.00’ye kadar müracaat
edeceklerdir. 

LGS tercih sonuçları

YORUMLAR 77
  • sabri garan 4 yıl önce Şikayet Et
    hanfi lisr
    Cevapla
  • Nil 4 yıl önce Şikayet Et
    meb gov tr
    Cevapla
  • ne yapcan lan ismimi 4 yıl önce Şikayet Et
    ülke ikincisiyim :D
    Cevapla
  • ghhhjyukılmöjnmbn 4 yıl önce Şikayet Et
    tamam ne yapaım bize ne adamı sinirlendirme
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    berbat tümsınavlar
    Cevapla
  • sakarya 4 yıl önce Şikayet Et
    kaç puanla kazanılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!