2019 KPSS/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? ÖSYM açıklama yaptı mı?

Binlerce aday 2019 KPSS/1 tercih işlemlerini 18 Temmuz Perşembe gününe kadar tamamlamıştı. Adaylar KPSS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki 2019/1 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Geçen yıl tercih sonuçları ne zaman açıklanmıştı? İşte ÖSYM takvimi...

2019 KPSS/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? ÖSYM açıklama yaptı mı?
2019 KPSS/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? ÖSYM açıklama yaptı mı?
GİRİŞ 26.07.2019 11:09 GÜNCELLEME 26.07.2019 11:10

KPSS telaşının ardından tercih telaşını geride bırakan memur adayları şimdi sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. KPSS/1 yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak. ÖSYM KPSS 2019/1 tercih işlemlerini 09 temmuz 2019 tarihinde başlattı ve 18 Temmuz 2019 tarihi saat 23:59 ile sistemi kapattı. Adaylar eğitim sınıflarına göre tercih işlemlerini tamamladı ve sonuçlara odaklandı. 

 

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR?

ÖSYM tercih işlemleri için değerlendirmeleri adayların KPSS puanı durumuna göre yapıyor. Adayların KPSS puanları ele alınarak en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana göre sıralanacak. Geçtiğimiz yıllarda lise mezunları için 70 ile 90 arasında Ön lisans mezunları için 71 ile 95 arasında ve Lisans mezunları için 65 ile 98 arasında puan sıralaması yer aldı. Bu yıl puanlar biraz yüksek olabilir çünkü kadro sayısı diğer yıllara göre çok azdı.

 

KPSS/1 YERLEŞTİRMELERİNİN YAPILMASI

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir. Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacaktır.

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçen yıl KPSS sürecinde adaylar tercihlerini 11-20 Aralık 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’de yapmıştı. Adaylar 2019/1 KPSS tercihlerini 20 Aralık 2018 gecesi, saat 23.59’da sona erdirmişti. Ardından KPSS 2018/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri de 28 Aralık 2018 tarihinde saat 15.25’ten itibaren belli olmuştu. Aynı şekilde KPSS 2019/1 için de 26 Temmuz  (bugün) gün içerisinde açıklanması beklenmektedir.

KPSS 2019/1 BİN 14 MEMUR ALIMI SONUÇLARI

2019/1 KPSS yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir.

Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!