YKS tercih sonuçları açıklandı! ÖSYM üniversite yerleştirme işlemleri

YKS tercih sonuçları için gözler bir kez daha ÖSYM'ye çevrildi. Günlerdir yerleştirme ile ilgili gelecek açıklamayı bekleyen öğrenciler için heyecanlandıran gelişme yaşandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının Kurban Bayramı'ndan önce açıklanacağını bildirdi. Peki YKS tercih sonuçları nasıl öğrenilecek?

YKS tercih sonuçları açıklandı! ÖSYM üniversite yerleştirme işlemleri
YKS tercih sonuçları açıklandı! ÖSYM üniversite yerleştirme işlemleri
GİRİŞ 06.08.2019 15:06 GÜNCELLEME 06.08.2019 15:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

YKS tercih işlemlerini başarılı bir şekilde yapan öğrenciler gözünü sonuçlara çevirdi. 2 yıllık veya 4 yıllık üniversitelerde eğitim görmek isteyen adaylar yayımlanan kılavuza göre tercihlerini tamamladı. Günlerdir üniversite yerleştirme sonuçlarını bekleyen adaylar için ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabından açıklama yayımladı. Bu açıklamaya göre 2019 YKS tercih sonuçları 6 Ağustos salı günü itibariyle belli oldu. Aygün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin geleceği gençler için hiç durmadan çalıştıklarını belirtti. Peki sonuçların açıklanmasının ardından süreç nasıl devam edecek?

 

 

YKS TERCİH SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

 

2019 YKS tercih sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. 

YKS Tercih Sonuçları

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Kayıt için gerekli olan belgeler;

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

KYK

2019 KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yüz binlerce öğrenci YKS (Yüksek Öğretim Kurumu)'yi kazanıp üniversiteli olmanın hayalini kurarken bir yandan da KYK yurt başvurularının da başlangıç ve bitiş tarihlerini araştırmaya koyuldu. Ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağı ve biteceği noktasında şu an için herhangi bir duyuru yapılmamıştır. Fakat 2018 yılı baz alınacak olursa KYK yurt başvuruları 3 ve 10 Eylül tarihinde gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu tarih göz önünde bulundurularak 2019 KYK yurt başvurularının da bu tarihler arasında başlaması tahmin edilmektedir.

2019 KYK BURS ve GERİ ÖDEMELİ BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN? 

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Burs ve Geri Ödemeli Burs başvurularının ne zaman ve hangi tarihte başlayacağı hususunda şu an için henüz resmi bir duyuru gerçekleştirilmedi. Ancak genel itibariyle KYK Burs ve Geri Ödemeli Burs başvuruları üniversite yerleştirmelerinin yapılmasının akabinde başlanıyor. Geçtiğimiz yıla bakıldığında ise başvuruların Ekim ayında başladığı görülmektedir...

YORUMLAR 1
  • YAZIK 4 yıl önce Şikayet Et
    Yine Yüz binlerce öğrenci bir okula yerleşemedi ve boşta kaldı.Böyle böyle ne olacak???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!